Мускатний горіх мелений - помел ядер мускатного горіха, який використовується
як запашна пряність для посилення аромату страв і спиртних напоїв.
Ця запашна приправа незамінна для ароматизації сирної маси, пудингів, тортів,
печива, тістечок, кексів, кренделів, булочок і цукерок. Дуже смачними виходять
домашні варення, джеми, повидло і компоти з додаванням мускатного горіха, що
надає класичним домашнім солодощів оригінальний смак і тонкий аромат.
Існують м'ясні, рибні, грибні та овочеві рецепти страв з мускатним горіхом, а
в східній кухні цю спецію нерідко додають в супи, салати, рис і соуси.
Мускатний горіх використовується і в харчовій промисловості для приготування
ковбасних виробів, копченої або маринованої риби, томатної пасти, кетчупа,
сиру, гірчиці, для ароматизації какао і шоколаду.