Гвоздика (SYZYGIUM AROMATICUM) - пряність, що представляє собою висушені
бутони (квіткові палички) тропічного гвоздикового дерева (Syzygium aromaticum)
з роду сізігіум.
Гвоздика володіє пекучим смаком і своєрідним сильним ароматом. Причому,
пекучість і аромат сконцентровані в різних місцях бутона. Найбільш тонкий
аромат дає капелюшок, а пекуча частина розташована в черешку. У кулінарії
гвоздика застосовується для приготування маринадів (грибних, фруктово-ягідних,
м'ясних, овочевих, рідше рибних). Суміші прянощів, в які входить гвоздика,
використовується в кондитерському, рибоконсервному і ковбасному виробництвах.
У кондитерських виробах гвоздику використовують зазвичай у поєднанні з
корицею. Приправляють нею торти, бісквіти, печиво, інші кондитерські вироби, а
так само напої - компоти, деякі лікери. Напій при додаванні прянощі набуває
красивого коричневого відтінку.
Форма: висушені квіткові бутони з зморшкуватою поверхнею
Розмір: 20 - 25 мм в довжину, 10 - 12 мм в діаметрі (можлива калібрування за
розміром)
Колір: коричневий з різним відтінком (від темно рудого до темно каштанового)
Смак: пекучий, сильно пряний
Запах: солодкуватий, різкий
Категорія якості: HAND-PICKED або SPECIAL (ручна збірка) / FAQ (стандарт) /
DESTILLATION (для екстракції олії)
Зміст ефірних масел: хв. 15%
Рід упаковки: 50 кг джутові мішки / 10кг картонні коробки
Країна походження: Індонезія