Всі категорії
Додати товар

Браслет з кахолонгу 4 мм

240 грн
Опис

Мінерал: Кахолонг (Магнезит)
Розмір бусин: приблизно 4 мм
Браслет на гумці (розтягується).
Упаковка: подарункова чорна коробка.
Доступні розміри: 14-15, 16-17, 18-19 см
Ціна за одну штуку.

У камені може бути присутність природних нерівностей і включень. Даний товар продається в асортименті, може трошки відрізнятися розміром і зовнішнім виглядом від представлених на фотографіях.

ВЛАСТИВОСТІ
Сингонія: Тригональна
Склад (формула): Mg(CO3)
Колір: Безбарвний, білий, жовтуватий, кремовий, сірий різних відтінків
Колір риси: Білий
Прозорість: Непрозорий
Шорсткість: Досконала
Відлам: Раковистий, щільний
Блиск: Восковий, матовий, скляний
Твердість: 3,5-4,5
Густина (удельна вага), г/см3: 3,00 – виміряна; 3,010 – розрахункова
Крихкість: Крихкий
Особливі властивості: Мінерал магнезит триболюмінесцентний;
окремі зразки магнезиту флуоресцують та фосфоресцують ультрафіолетом від світло-зеленого до синього кольору. Під паяльною рубкою мінерал магнезит розтріскується, але не плавиться. Вогонь не фарбує. Крапля HCl на магнезиті при кімнатній температурі не "кипить" (з виділенням CO2). Магнезит розчиняється лише в гарячих кислотах.

ДІАГНОСТИЧНІ ОЗНАКИ
Мінерал магнезит схожий на анкерит, доломіт, кальцит. Від некарбонатів відрізняється шорсткістю в 3-х напрямках (по ромбоедру). Пористий гель магнезитового складу добре приймає фарбу, і тому часто використовується як імітація бірюзи та лазуриту.

МОРФОЛОГІЯ
Мінерал магнезит утворює кристали ромбоедричної форми; зазвичай зустрічається в щільних, зернистих, глинистих, меловидних чи аморфних агрегатах (форми "кольорової капусти" або "мозаїчної форми").

ПОХОДЖЕННЯ
Гідротермальне (при заповненні порожнечь); метасоматичне (при заміщенні вапняків, ультраосновних порід, серпентинітів); гідрохімічне відкладення (зустрічається в нижніх горизонтах кори вивітрювання)

ЗАСТОСУВАННЯ
Магнезит використовується для виробництва вогнетривів, цементу Сореля, електроізоляторів, отримання металевого магнію (легувальна добавка в металургії); у паперовому, цукровому, гумовому виробництві. Магнезитове мінеральне сировина широко використовується в хімічній промисловості і при виробництві добрив. Глинясті агрегати магнезиту використовуються як прикрасний камінь.

МАГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ
Кажуть, що камінь магнезит допомагає обрати супутника життя. Також існує думка, що камінь магнезит позитивно впливає на дітей, роблячи їх життєрадісними та неконфліктними. Вважається, що камінь магнезит допомагає приручити звіра або птаха і навіть розуміти їхню мову. Камінь магнезит рекомендують брати з собою в дорогу мандрівникам, морякам, водіям - припускається, що як талісман він охороняє від небезпеки в дорозі.
Додаткові характеристики:
Колір: Білий
Колір: Сірий
Камені / вставки: Говлит
Матеріал: Камінь

Стан: Новий
Колір:
  • Сірий
  • Білий
Розмір:
  • Onesize

Схожі товари