Всі категорії
Додати товар

Гігрометр віт-2

240 грн
Опис

Вид приладу: Гігрометри

Опис

Гігрометр ВІТ-2 призначений для вимірювання відносної вологості і температури повітря.
 

Технічні характеристики гігрометра психрометрического ВІТ-2:
 

Діапазон вимірювання відносної вологості, % 54%...90%, 40%...90%, 20%...90%
Температурний діапазон вимірювання вологості, °C 20°C...23°C, 23°C...26°C, 26°C до 40°C
Діапазон вимірювання температури, °C 15°C до 40°C
Ціна поділки шкали термометрів, °C 0,2°C
Абсолютна похибка термометрів з урахуванням введення поправок не повинна перевищувати±0,2°C.
Межа абсолютної похибки ВІТ-2 при швидкості аспірації від 0,5 до 1 м/с.
 
Вимоги щодо безпеки гігрометра ВІТ-2

При роботі з гігрометром забороняється:
піддавати гігрометр різких ударів як при монтажі, так і при експлуатації;
протирати шкалу термометрів і психрометричні таблиці розчинниками, кислотами та іншими аналогічними рідинами;
перенагревать термометри гігрометра більше 45°С. При перенагреве відбувається руйнування резервуара термометрів. Будова і принцип роботи приладу психрометр ВІТ-2
Гігрометр психрометрический ВІТ-2 складається з пластмасового підстави до якого кріпляться два термометра з шкалою, психрометрическая таблиця, скляний живильник. Резервуар термометра з написом "Зволожений", зволожується водою з живильника з допомогою батистового або шифонової гнота.
Метод вимірювання відносної вологості гігрометром психрометричним ВІТ-2 грунтується на залежності між вологістю повітря і психрометрической різницею - різницею показань "сухого" і "зволоженого" термометрів, що перебувають у термодинамічній рівновазі з навколишнім середовищем.
Зняти показання термометрів та після введення поправок до їх показаннями, визначити різниця показань термометрів. Потім за показаннями "сухого" термометра і різниці показань "сухого" термометра і "зволоженого" визначити відносну вологість повітря за психрометрической таблиці.
 

Порядок роботи гігрометра ВІТ-2
 

Зніміть свідчення по "сухому" і "увлажненному" термометрам.
Визначте температуру по термометрам з точністю до 0,1°С, вводячи в зазначені показання поправки до термометрам, наведені в паспорті на гігрометр ВІТ-2. Обчисліть різницю температур "сухого" і "увлажненному" термометрам. Поправки вводяться шляхом алгебраїчного додавання.
При відсутності в паспорті поправок для проведення відліків за "сухого" і "увлажненному" термометрам, обчисліть поправки лінійної інтерполяції за двома поправками, що відносяться до температур між якими лежить відлік по термометрам.
Визначте відносну вологість повітря за психрометрической таблиці. Шукана відносна вологість буде на перетині рядків температури по "сухому" термометру і різниці температур "сухого" і "увлажненному" термометру.
При відсутності в таблиці отриманої різниці температур "сухого" і "увлажненному термометрам гігрометра психрометрического ВІТ-2 для визначення вологості застосувати інтерполяцію. При відсутності в таблиці температури по сухому термометру, для визначення вологості застосовуйте інтерполяцію тільки для тих частин психрометрической таблиці, в яких вимірювання температури за "сухого" термометру на 1°С дає зміни відносної вологості не більше ніж на 1%. Для інших частин таблиці значення температури по "сухому" термометру округліть до найближчого табличному значенню за правилом арифметичного округлення.
Приклад визначення відносної вологості інтерполяцією (психрометри ВІТ-2).
Визначаємо температури за "сухого" і "увлажненному" термометрам ВІТ-2 і різниця між цими температурами.
 ТермометриВимірювані температури, °ЗПоправки до температур за паспортом, °ЗТемпература після введення поправок, °З“сухий"Тз=22,5°С-15%°С22,35°С"зволожений"Ту=16,1°С+0,20°С16,3°С 
    Принимаем Тс=22,4 разность температуры (Тс-Ту) равна: 22,4-16,3=6,1
    Определяем относительную влажность для Тс=22,4°С, для чего интерполируем значение относительной влажности по таблице для Тс от 22 до 23°С. При увеличении температуры на 1°С влажность увеличивается на 2%, а при увеличении температуры на 0,4°С влажность увеличивается на 0,4x2=0,8% 48+0,8=48,8.
    Определяем относительную влажность для Тс=22,4°С и Тс-Ту=6,1°С, для чего интерп…

Стан: Новий
Колір:
  • Різнокольоровий
Продавець
user258304
user258304
Кам'янець-Подільський
0% виконаних замовлень
Був

Схожі товари