Вітамін D3 (холекальциферол) – життєво важливий жиророзчинний вітамін,
необхідний для забезпечення нормальної діяльності практично всіх органів і
систем організму людини. Вітамін D сприяє:
- підтримці здорової функції імунітету (нестача вітаміну D призводить до ослаблення імунного захисту організму)
- зміцненню кістково-м'язової системи і зубів
- підтримці нормальної діяльності нервової, ендокринної, серцево-судинної, бронхо-легеневої систем
- підвищенню енергетичного потенціалу організму
- підтримці нормальної репродуктивної функції (у жінок і у чоловіків). Грає істотну роль у корекції ожиріння і метаболічного синдрому
Рекомендації щодо застосування:
- в якості дієтичної добавки до раціону харчування як додаткове джерело вітаміну D3
- для регулювання фосфорно-кальцієвого обміну
- для підтримки у здоровому стані кісток і зубів
- для належного функціонування імунної, нервової, серцево-судинної, ендокринної, дихальної та м’язової систем
- для підтримки репродуктивної функції
- у комплексній програмі корекції ожиріння
Особливості застосування:
- дітям до 12 років дозування повинен підбирати лікар у індивідуальному порядку
- у період вагітності або годування груддю вітамін D3 повинен надходити до організму у необхідній кількості. Дієтичну добавку Вітамін D3 можна застосовувати у період вагітності і лактації лише у разі потреби, суворо притримуючись дозування, відповідно до рекомендацій лікаря
- жінкам, у період менопаузи, в яких, у зв’язку з гормональними змінами, часто виявляють остеопороз, за рекомендаціями лікаря можливо підвищити дозу вітаміну D3.
Харчова (поживна) цінність на 100 g (г): білки – 1,7 g (г), жири – 0,5 g (г),
вуглеводи – 46,3 g (г). Енергетична цінність (калорійність) на 100 g (г):
196,6 Kcal (ккал) / 822,6 kJ (кДж).
Вітамін D3 (холекальциферол) – 50 µkg (мкг) – 2000 МЕ, Допоміжні речовини:
Мікрокристалічна целюлоза
Приймати: дорослим і дітям старшим 12 років – по 1 таб. 1 раз на добу, після
прийому їжі. Тривалість споживання визначають індивідуально.
Застереження і протипоказання: підвищена чутливість до компонентів, що входять
до складу таблеток. Непереносимість лактози.