Всі категорії
Додати товар

Герициум гребінчастий. hericium erinaceus.120капсул х 0.5 г.

1000 грн
Опис

Тип продукту: Інший продукт

Кілька примірників у наявності

Гребінчастий їжовик (Hericium erinaceus) відноситься до роду Герициум, сімейства Герициевые і, як не дивно, порядку Сыроежковых. Цей їстівний, великий, але маловідомий гриб має й інші назви: іноді його звуть левової гривою, грибом Пом-Пом, герицием гребінчастим, дідовою бородою, грибний локшиною. Більшість цих найменувань сформувалися в народі, так як зовнішній вигляд гриба дійсно нагадує щось кошлате, з патлами або голками. А ось китайці прозвали цей вид "Хоутоугу", що перекладається як «мавпяча голова». Японці теж придумали назву ежовика – ямабушитаке.

плодове тіло має неправильну грушовидну або округлу форму, стисло з боків, дуже велике – вага одного гриба часом досягає 1,5 кг, а ширина дорослого екземпляра – близько 20 див. Забарвлення варіюється від білого до кремового, у дорослих представників – до коричневого або жовтого;
гименофор – відмітна особливість цього виду. На нижній поверхні плодове тіло вкрите величезною кількістю довгих, звисають вниз м'яких иглоподобных виростів завдовжки до 6 див. Це і є гименофор ожина, який і надає грибу схожість з їжаками;
м'якоть м'ясиста, щільний, білого кольору, не міняє відтінки при пошкодженнях або на зрізі, желтеющая при висиханні. За смаком нагадує креветки;
спори білі.
володіє відмінними смаковими якостями. Плодові тіла не вимагають попередньої теплової обробки перед початком приготування страви. В їжу цей гриб зазвичай вживають у смаженому вигляді, готують з нього супи, соуси, начинки для пирогів, гарніри, відварюють або сушать.

Якщо звичайні гриби називають лісовим м'ясом, то ожин можна сміливо охрестити «лісовим морепродуктом», так як за смаком він нагадує креветки, краби чи омарів. Саме завдяки цій якості він дуже шанується любителями незвичайних страв і часто зустрічається в меню різних ресторанів.

Спосіб застосування у натуральному вигляді : На склянку (200 мл) води нагрітої до 60-70°С додати 1 чайну ложку з гіркою (2г) перемеленого гриба. Настояти протягом 6 годин. Збовтати і випити з залишками гриба.

Калорійність 325 ккал на 100 грам, білки - 14,4, жири -3,7, вуглеводи - 61,5

Прайс лист:
*Продається від одного курса на 1 місяць!
Курс на 30 днів, 120 капсул по 0.5 гриба

120 капсул - 600 грн.

Стан: Ідеальний
Колір:
  • Різнокольоровий
Продавець
mario...
mariosuper1842484
Київ
Був

Схожі товари