Вміст поживних речовин і вітамінів.
Білок.
Висушена спіруліна містить приблизно 60% (51-71%) білка. Це повноцінний білок, що містить усі незамінні амінокислоти, хоча й зі зниженим вмістом метіоніну, цистеїну та лізину, порівнюючи з білком м'яса, яєць і молока. Однак, за даними показників спіруліна перевершує інші рослинні джерела білка, як-от бобові.
Інші поживні речовини.
Вміст ліпідів становить приблизно 7% від маси, у спіруліні є велика кількість гамма-ліноленової кислоти (GLA), наявна альфа-ліноленова кислота (ALA), лінолева кислота (LA), стеаридонова кислота (SDA), ейкозапентаєнова кислота (EPA), докозагексаєнова кислота (DHA) й арахідонова кислота (АА).
Спіруліна містить вітаміни:
В1 (тіамін),
В2 (рибофлавін),
В3 (нікотинамід),
В6 (піридоксин),
В9 (фолієва кислота),
витамин С,
вітамін D,
вітамін А і вітамін Е.
Також спіруліна є джерелом:
калію,
кальцію,
хрому,
міді,
заліза,
магнію,
марганцю
фосфору,
селену,
натрію та цинку.
Спіруліна містить у 34 рази більше заліза, ніж шпинат і в 25 разів більше бета-каротину, ніж сира морква.