Всі категорії
Додати товар

Насіння календули ,нагідка, лікарська рослина,рослина для сада,клумбы

10 грн
Опис

ціна 10 гривень столова ложка. Відправка укр поштою.
ЛІКУВАЛЬНІ ВЛАСТИВОСТІ КАЛЕНДУЛИ
Календула має протизапальні, ранозагоювальні та антимікробні властивості. Виявляє противірусну активність, прискорює регенерацію, захищає від появи грубого колоїду на місці пошкодження, стимулює секреторну діяльність печінки і жовчної системи, знімає спазм, знижує тиск.

Внутрішній прийом настою календули призначають у складі комплексного лікування ерозивних гастритів, ентероколітів, колітів, виразкової хвороби. При хворобах печінки і жовчовивідних шляхів календула лікарська служить жовчогінним засобом.

Полоскання з квіток календули (нагідок) ефективні проти кашлю і запальних захворювань верхніх дихальних шляхів. Їх використовують при ангіні, ларингіті, ГРЗ і хворобах ротової порожнини: при стоматиті, гінгівіті, пародонтозі.

Квітки календули затребувані в проктології. Вони входять до терапевтичного лікування проктитів і парапроктитів як природний антисептичний і протизапальний засіб, для чого настій додається в лікувальні клізми.

У гінекології проводять курс спринцювань з квітками календули при молочниці (у дітей і дорослих), ерозіях, трихомонадних кольпітах, затримках менструації.

У народній медицині при дитячому рахіті й золотусі настій календули дають дітям замість чаю. Також його п'ють від печії. Квітки і листя календули входять до складу засобу для очей, що гнояться (на ніч накладають компреси або примочки; при блефаритах змащують уражені місця).

У народній медицині квітки нагідок вважаються майже універсальним засобом. Їм приписують протипухлинні властивості при раку молочної залози і жіночої статевої сфери. Використовують квітки календули для лікування захворювань серцево-судинної системи, селезінки, печінки, жовчного міхура, шлунково-кишкового тракту і при миготливій аритмії. Вони незамінні при лікуванні ран, опіків, ударів, тріщин губ і сосків, екземи, тромбофлебіту. У випадку загострення венозного запалення ніг засіб першої допомоги — ванни з календулою.

Стан: Новий
Колір:
  • Помаранчевий
Тип:
Насіння однорічних квітів