Всі категорії
Додати товар

Продавець цієї речі Була На Шафі більше 30 днів тому

Витинанка "дерево життя"

4500 грн
Опис

Техніка - витинанка; Матеріали - кольоровий дизайнерський картон; Розмір - 50х70 см.
Витинанку можливо замовити як з оформленням під скло в багетну раму, так і без оформлення. У даному випадку ціна вказана без оформлення під скло.
Дерево Життя – наймогутніший сакральний символ. Значення його в тому, що все живе у світі – це частина великої нерозривної системи буття.
Дерево Життя, Дерево Щастя, або Райське Дерево зображають як головний елемент композиції у різних видах народного мистецтва. Світове дерево уособлює єдність усього світу.
Традиційно Дерево Життя завжди квітне. Всі квіти різні за розмірами, пишністю, кольором чи його інтенсивністю, різні за станом, деякі вже відходять, а деякі тільки розпустились або збираються вийти з пуп’янків. І це все також символічно – бо таке різне і наше життя. На моєму зображенні квітуча крона зливається і переходить у Сонце. Його промені з одного боку рухаються за годинниковою стрілкою, з іншого – навпаки. Таке ось своєрідне колесо життя. А знизу дерево закінчується такими ж променями, це вже його коріння, по якому рухаються наші пращури. Слід зауважити, Дерево Життя — це й дерево роду, тому ця витинанка слугуватиме для вашоїродини оберегом!
У композиції цієї витинанки молода дівчина обіймає дерево і майже зливається з ним у єдине ціле. І це також символізм. У народі дерево в образі жінки символізує невичерпну силу, що відтворює все живе, вічне, оновлене. З одного боку, у центрі композиції наші прабатьки, з іншого – закохана пара, якими можуть виявитись будь-хто з глядачів. Парубок виграє на сопілці солодку мелодію кохання, а дівчина замилована соромливо ховається за могутнім деревом аби не виказати свої палкі почуття. На колінах парубок (козак у шароварах) має охоронця – птаха (символ світової душі). Взагалі знаки птахів та їх розміщення у творах народного мистецтва дуже символічні: біля самого стовбуру внизу вони його творять, зберігають від злих духів та чар; вгорі проводять та розповсюджують Світ, який іде через них до людей та життя. В народній культурі українців символ птаха був символом Божества Сонця, Птаха, Творця всього, що є у світі. Окрім того, вдивляючись в сюжет витинанки можна побачити символічний рушник-«драбину», по котрій здіймаються у вирій (Рай Господній). Споглядайте осмислено і побачите наших предків та нащадків у танці життя. Сцена танцю від народження до смерті вписана у знак Безкінечності. Композиція витинанки «Дерево Життя» виконана в трьох кольорах – триєдність світу. Світлий і темний кольори в ній символізують світлі і темні (радісні і сумні) моменті життя кожного з нас, але при цьому різких переходів і грубих контрастів ви в ній не побачите, бо люди споконвічно прагнуть гармонії. Як відомо, на шляху до гармонії немає місця гострим кутам і різким переходам, там усе перетікає із форми у форму, із стану у стан. Тут ще багато символів зашифровано мною, і хто дивиться ясним розумом той обовʼязково побачить і усвідомить моє добре послання.

Стан: Новий
Колір:
  • Різнокольоровий
Розмір:
  • Onesize
Продавець
sverg...
svergunova.taya
Запоріжжя
Була

Схожі товари