Всі категорії
Додати товар

Репродукція картини "jack on his deathbed", сша / мавпа / постер

1000 грн
Опис

"Jack on His Deathbed"
автор: Walton Ford
Репродукція під склом, у чорній лаковій рамі з натурального дерева із золотим патальним паспорту.
Розмір: 56,5см*46,5см
Вартість: 1000 грн.

Про автора:

Уолтон Форд (англ. Walton Ford, нар. 1960, Нью-Йорк) - сучасний американський художник-натураліст.

«Я весь час дивлюся їх», - каже Уолтон Форд, махнувши рукою в бік купи ілюстрованих книг про тварин. «Я черпаю натхнення з усього, що читаю чи бачу. Іноді образи вискакують із якихось внутрішніх куточків моєї душі...»

Цим методом пан Форд створює акварелі і принти, одночасно наївні та складні, очевидні та непрямі. Його стиль - надреалізм (у традиціях Джона Джеймса Одюбона та Едварда Ліра), накладений на сюрреалізм (Брейгеля та Босха) та абсурд (у стилі Р. Крамба та Девіда Лінча).

Абстрактні історії лежать в основі всіх робіт містера Форда, які він назвав «фальшивим мистецтвом природної історії». Він визнає, що шукає «щось подібне до тяжіння-відштовхування», в якому насильство поєднується з його передісторією. Художник створює складні алегорії із брутальним гумором.

Про картину:

Картина "Jack on His Deathbed", 2005 рік
Watercolor, gouache, pencil, and ink on paper
Розмір: 101.3 x 151.1 см

"Ця мавпа, Джек, належала серу Вільяму Гамільтону, амбасадору Великобританії в Неаполі в 18 столітті", - розповів Уолтон Форд, пославшись на листи сера Вільяма, в яких описується, як Джек хапав за геніталії хлопчика і отримував задоволення.

«Я почав думати: "Ця мавпа  - розпусник і я маю його намалювати".

Отже, ось він, декадентський Хогартовський грабіжник на смертному одрі, на тлі Везувію, що вивергається, що насправді відбувалося, коли він помирав.

Гамільтон писав, що Джек був чорною мавпою з бежевою бородою з Малабарського узбережжя на південному заході Індії. У мене багато книг з природної історії, і мені справді пощастило. Я знайшов зображення мавпи в «Книзі індійських тварин», і воно стало моєю моделлю для Джека, який виглядає так, ніби йому зробили зачіску, такий екстравагантний, як Лібераче, якби він був мавпою».

Стан: Новий
Колір:
  • Чорний
  • Червоний
Розмір:
  • Onesize

ТОП оголошень

Реклама на Шафі. Як сюди потрапити?