Всі категорії
Додати товар

Статуетка голубка вінтаж срср голуб радянська кераміка майоліка костянтинівка птичка...

369 грн
Опис

Рідкісна керамічна статуэточка радянського періоду, - мила Голубка! 🕊 Символ миру і безмежної жіночої ніжності!
Відливали таку красу на Костянтинівському керамічному заводі, утвореному в місті Костянтинівка Донецької області в 1960 році на базі заводу з виробництва майоліки, що існував ще з 1876 року, і дзеркальної фабрики. З 1967 року він називається "Костянтинівський завод скляних і майолікових виробів". Серед майстрів розпису відомі М. Е. Булавіна, Л. М. Воронова, В. Т. Полєтаєва.
Це полив'яна кераміка або майоліка, має пористий черепок, декоративні рельєфні прикраси, гладку поверхню, блиск, малу товщину стінок, вкрита кольоровими поливами. Скульптура анімалістичного жанру, популярного в той час.
Розмір статуэточки: 12 х 13 х 6 см.
Фігурки, які збереглися до наших днів, є відображенням культури та побуту епохи, маленьким екскурсом в той час. Радянські предмети декору - реалістичні і зворушливі одночасно! В них є щось невловиме, прекрасне і ностальгічне, додає банальної штучці неймовірну магію, саме тому вони представляють собою велику рідкість і є справжнім подарунком для поціновувача! Експонат 100% оригінал, на донної частини наявність надглазурного клейма, характерного для 1960-1967 років. Є благородний кракелюр (сіточка на глазурі), властивий виробам того періоду, який тільки підтверджує, що перед Вами оригінал вельми поважного віку!
Стан хороший, по фото.

Стан: Хороший
Колір:
  • Хакі
  • Зелений
Розмір:
  • Onesize