Всі категорії
Додати товар

Вінтаж! 💙💛 майська ніч 💕 пара закоханих етно українці полонне зхк клеймо фарфор...

899 грн
Опис

Оригінальне художнє явище – статуетки радянських порцелянових заводів у вигляді скульптури малих форм, поєднують в собі всі ознаки станкової скульптури і риси декоративно-прикладного мистецтва!
Таке поєднання надає широкий арсенал для створення справжніх творів мистецтва. У другій половині ХХ століття в області малої фарфорової пластики в УРСР працювали Жникруп Оксана Леонтіївна та її чоловік, відомий скульптор, Владислав Іванович Щербина. Подружжя зробило великий внесок у розвиток радянської порцелянової скульптури, розробкою нових образів і пластичних рішень, доводячи їх до досконалості.
Статуетка ПЗХК «Майська ніч» - робота Жникруп, хоча авторство нерідко приписувався її чоловікові. Але саме Оксані Леонтіївні найбільш вдавалося в крихкому, пластично податливому фарфорі, відобразити ліричність образів і композицій з елементами народності. Душевна композиція у вигляді парубка і дівчини в традиційних українських костюмах, що гуляють ясною травневої вночі, викликає естетичне задоволення з легкою ноткою ностальгії! Статуетка виготовлена на Полонському фарфоровому заводі художньої кераміки і має ще одну назву «Закохані».
Досить велика, висотою 27,5 см.
Фарфор, глазур, ручний розпис. Маркована, на донній частині тавро заводу, характерне для 1956-1972 років.
Ідеальний стан, без дефектів.

Стан: Ідеальний
Колір:
  • Різнокольоровий
  • Білий
Розмір:
  • Onesize

Схожі товари