Всі категорії
Додати товар

Хлопковое supima махровое большое банное полотенце c орнаментом махра хлопок бавовна бавовняний

199 грн
Опис

Супима хлопок (Supima Cotton)

Supima – это сокращение от «superior Pima».
Улучшиный Хлопковый ворс Pima
Pima – это длинноволокнистый хлопок

его называют хлопок ELS (Extra-Long Staple Cotton - Удлиненный штапельный хлопок)

Проще говоря, если в составе вещи указан Supima cotton, это означает что она соткана из сертифицированного длинноволокнистого американского хлопка высшего качества. Производители Супима знают, что нет коротких путей к качеству.

Супиму часто называют «кашемиром хлопков», так как данное текстильное полотно  значительно превосходит другие хлопки в мягкости, прочности и блеске.

Хлопок Pima и его «американский брат» Supima считаются одними из лучших видов хлопка в мире. Они являются наиболее известными благодаря своим характеристикам, а именно самым длинным волокнам. Эти пушистые хлопковые волокна, которые вы видите выше, как минимум, составляют 1 3/8 дюйма, благодаря чему они примерно на 50% длиннее, чем большинство других сортов хлопка.

Ви звертали увагу, що речі із бавовни можуть мати різну ціну? Вся справа в тому, яка бавовна використовується - звичайна з довжиною ворсу в середньому 20-25 мм або бавовна сорту Pima з довжиною ворсу 34-42 мм.

Бавовна Pima відноситься до сировини преміум-класу, її негласно називають королем серед бавовни або бавовняним кашеміром. Вирощують цей сорт переважно у США, є плантації також у Перу, Ізраїлі та Австралії. За своїми характеристиками Pima значно перевершує звичайну бавовну. За рахунок довгого волокна він м'якший, блискучий і легкий, але в той же час міцніший і довговічніший. Така бавовна не утворює катишків, тому вироби виглядають завжди охайно. Також він надовго зберігає свою колірну яскравість, тому що краще вбирає фарби.

Довговолокнисту бавовну (сорта єгипетська та Сі Айленд) в Америці почали вирощувати ще на початку ХХ століття. У ті часи в Аризоні існували експериментальні поля, де селяни разом з індіанцями племені Піма намагалися виростити бавовну найвищої якості. Експеримент вдався, і отриманий новий вид був названий на честь індіанців, котрі допомагали - Pima.

КОНТРОЛЬ ЯКОСТІ
У середині ХХ століття з метою підтримки високої якості Pima cotton, в Америці була створена організація Superior Pima. Вона перевіряє сировину, підтримує виробників, популяризує американський Pima cotton у світі. Тільки кращим виробникам, чия бавовна пройшла сертифікацію організації, надається право називатися Supima cotton. Якщо всього 3% з бавовни в США припадає на довговолокнистий, то право називатися Supima отримує менше 1%!

Цвет не белый
71*117

Стан: Дуже хороший
Колір:
  • Сріблястий
Розмір:
  • Onesize
Матеріал:
Махра

Схожі товари