Пакети для вакуумування складаються з двошарової плівки. Зовнішній шар —
поліамід — забезпечує герметичність і непроникність. Внутрішній шар —
поліетилен має рифлену поверхню; що забезпечує якісніше вакуумування; сприяє
максимальному видаленню повітряного середовища; у такий спосіб продовжуючи
термін придатності продуктів.
Вакуумне паковання являє собою контейнер; плівку або пакет; у який поміщається
необхідний продукт; а потім за допомогою спеціального обладнання викачується,
що є всередині повітря. Після завершення цього процесу краї плівки для
вакуумного пакувальника запаюються герметичним швом. Паковання продуктів
збільшує термін зберігання їжі завдяки таким властивостям:
Завдяки тому, що немає кисню, запобігає розвитку мікробів і бактерій,;
запобігають процесам гниття; висихання та бродіння.
Вироби надійно захищаються від потрапляння світла; вологи; зберігають смак;
аромат і первісний вигляд; не втрачають свою соковитість; м'якість або
твердість; залежно від типу харчового матеріалу.
Товар не пропаде навіть у тому разі; якщо його з якихось причин неможливо
зберігати за низьких температур.
Вакуумна плівка — це чудовий варіант для заморожування продуктів; позаяк сухе
та холодне повітря морозильної камери не впливає на них; і їжа залишається
смачною і свіжою після відтавання.