Рулон використовується для тривалого зберігання харчових продуктів,
напівфабрикатів і готових страв у безповітряному (вакуумному) середовищі.
Формування та запечатування пакета з продуктом проводиться за допомогою
побутового або промислового вакууматора. Такі рулони підходять для пакування
всіх типів продуктів, приготування їжі та розігрівання в мікрохвильовій печі.
За допомогою пакетів у рулоні для вакуумного пакувальника можна виконати
відразу кілька завдань: довгострокове зберігання продуктів (особливо під час
заготівок або дрібнооптових закупів), оптимізація процесів приготування їжі та
продовження терміну придатності готових продуктів, оптимізація місця та
запобігання появі сторонніх запахів у холодильнику, збереженню вмісту пакетів
і контейнерів від вологи (наприклад, зберігання круп у вологому кліматі,
перевезення документів, сірників і патронів тощо).
Відкачування повітря з контейнера/пакету перешкоджає утворенню грибків і
бактерій на продуктах. Зниження окисних процесів запобігає порчу продуктів або
неабияк уповільнює ці процеси.
Переваги:
- забезпечують триваліше зберігання не тільки в холодильнику, але й поза ним
- запобігають змішуванню запахів
- заощаджують місце в холодильнику/морозильному відділенні
- використовуються як основна база для приготування страв за технологією су-від
Переваги вакуумних пакетів у рулонах
- Користувач сам підбирає потрібну довжину пакета під пакований продукт
- Довжина продукту обмежена лише довжиною плівки в рулоні
- 7-шарова структура плівки забезпечує підвищену міцність, непроникність для кисню та стійкість до низьких температур до -30 °C
- Нанесена на плівку поліетиленова нитка збільшує міцність плівки й одночасно створює широкі повітряні канали для швидкого видалення повітря
- Підходять для будь-яких побутових вакуумних пакувальників
- Завдяки вакуумному пакованню істотно продовжуються терміни зберігання
- Не втрачаються аромати та смакові якості харчових продуктів
- Продукти у вакуумному пакованні дуже зручно зберігати як за звичайного температурного режиму холодильника (0...+6 °C), так і в морозильних камерах.