Всі категорії
Додати товар

Брелок-оберіг «хамса», ручна робота

150 грн
Опис

Долоня з оком посередині – один із найдавніших захисних амулетів Сходу, який давно завоював міжнародну популярність. Сьогодні він відомий як Рука Фатіми, Рука Міріам та Хамса. У європейську культуру він прийшов із мусульманського та іудейського середовища. І найчастіше вважається, що п'ятипала долоня своїм походженням зобов'язана саме цим культурам. Однак, якщо вірити даним, отриманим у ході археологічних досліджень, цей оберег з'явився задовго до того, як авторство символу почали ділити між собою юдеї та мусульмани.

Образ відкритої долоні як універсальний знак захисту зустрічається в месопотамських амулетах, таких як «рука Інанни» (або «рука Іштар»), амулеті Mano Pantea (рука всіх богів) або мудре Будди вчення та захисту (Дхармачакра-мудра). Ще одна теорія віддає авторство хамси Карфагену (Фінікія), де рука верховного божества Таніт використовувалася як амулет від поганого ока. У будь-якому разі, звідки б не прийшов цей оберег, він бере свій початок із самої глибини часів. І досі не втрачає своєї популярності.

Брелок виконаний з ліпної маси ручної роботи (дуже міцної) та пофарбований акрилом. На замовлення можливе виготовлення долоні в іншому кольорі. Термін виконання – тиждень.

Стан: Новий
Колір:
  • Бірюзовий
  • Золотистий
Розмір:
  • Onesize
Матеріал:
Силікон
Призначення:
Для ключів