Всі категорії
Додати товар

Лялька мотанка травничка ,, солоха,,

300 грн
Опис

Роблю на замовлення та є в наявності багато різних оберегових лялечок. Ціни від 150 грн
Лялька здавна відома в усіх традиційних культурах не лише як дитяча іграшка, але й як могутній магічний талісман та оберіг родини .

Головним призначенням ляльки у давні часи було берегти душу свого власника від зла, хвороб і нечистих помислів, а лялечку-оберіг часом передавали з покоління в покоління впродовж років і віків, і були ляльки, про які складалися легенди, і потім передавалися від матері до дочки як священний переказ.

Лялька-мотанка здавна була оберегом в українській родині. Мотанка – це й іграшка, й оберіг. Вважається, що вони з'явилися ще у добу пізнього палеоліту. Тож нині можна сказати, що ляльці вже сім тисяч років.

Однією з найдавніших ляльок-мотанок була «Травниця». Це лялька, яка наповнена запашними лікарськими травами, оберіг на здоров'я та гарний сон.

Існує досить багато варіантів складу наповнення: трава пустирнику, м'ята, меліса (для гарного сну), чабрець (для дихальних шляхів, антисептик), гілочки туї, часник, соснові бруньки (при вірусах взимку), звіробій (від неврастенії, головної болі), лаванда (антимікробний засіб, а також проти молі), душиця(заспокійливе та при ангіні), полин, хвоя, ялівець, базилік, смородинове листя, шавлія, ромашка, материнка, тощо. А якщо додати одну гвоздичку, або подрібнену корицю, то можна довго насолоджуватися незвичайними ароматами.Велика спідниця символізує зв'язок трьох рівнів нашого світу – світ предків, світ яви і світ богів. Лялечку необхідно пом'яти в руках, поворушити, і по кімнаті рознесеться трав'яний дух, який віджене духів хвороби. Через один рік траву в лялечці необхідно поміняти. Саме так робили наші предки.
Товар виготовляється на замовлення

Стан: Новий
Колір:
  • Різнокольоровий
Розмір:
  • Onesize
Продавець
22091977vnvsp
22091977vnvsp
Супер-продавець
Київ
83% виконаних замовлень
Була

Схожі товари