Всі категорії
Додати товар

Турка мідна зодіака 380 мл. з-380

1137 грн 1137 грн
Опис

- Об'єм — 0,380 л
- Матеріал мідь
- Матеріал ручки — дерево
- До цього часу багато людей воліють готувати каву так, як це робили ще араби — варити в спеціальній посудині, яку називається турка (по-іншому джезва або ібрик). Вона має вигляд, як маленька каструлька з довгою дерев'яною ручкою та шийкою, що звужується догори. Традиційний матеріал для виготовлення самої турки — мідь.
- Розмір посудини невеликий — від 1 до 5 чашок кави, причому великі турки вважаються гірше: на думку експертів, напій, приготований у них, поступається за якістю кави навіть із дешевої, але невеликої за об'ємом посуду, тому краще використовувати невелику турку на 2-3 чашки. Об'єм 400 мл.
- Кавоварки (Турки) виготовлені за унікальною технологією з листової міді марки М1М (М2М) завтовшки 1 мм. Корпус з'єднуються з денним методом припою. Після наноситься малюнок по всьому колу корпусу. Внутрішня поверхня турок покривається харчовим оловом завтовшки 9-12 мкм.
- Верхня поверхня кавоварок покривається напиленням нікелю.
- Нікель є жароміцним металом і не дає змогу під час експлуатації кавоварки (турки) окиснять і тьмяніють. Кавоварки можна використовувати на газових, електричних і склокерамічних плитах. Кавоварка витримує температуру 180 °C (градусів) без вмісту всередині рідини.
- Металева турка (джезва) — найбільш довговічна та невибаглива. Вона не лусне та не розіб'ється, її легко мити та чистити.
- Матеріалом для виробництва турок (джезв) може бути срібло, мідь, кераміка, сталь. Найбільш популярні — мідні турки, оскільки мідь має рівномірну теплопровідність. А сама турка за визначенням передбачає вузьке горлечко, що для приготування кави дуже важливо. Обов'язково також наявність спеціального внутрішнього покриття з харчового олова.
- Сама причина популярності приготування кави в турці криється в принципі перевіреного поколіннями способу: у вузькій горловині посудини мелений кавовий порошок перешкоджає виходу ароматичних речовин і кофеїну.
- Тому напій зберігає весь букет обсмажених кавових зерен.
- Турки зовні покриті нікелем, довгий час не тьмяніють і простіші в чищенні (досить просто помити).

Стан: Новий
Колір:
  • Різнокольоровий
Розмір:
  • Onesize

Схожі товари