Чайник заварювальний Сливове дерево із ситечком
Об'єм — 450 мл
Матеріал — Ісінська Глина
Розмір: 19х11х12 см.
Невелике місто Ісин у провінції Цзянсу називають керамічноюполоницею Китаю.
Здорова кераміка — тонкокамінні вироби з кольорових глину, що не пропускають
воду в неглазурованому стані.
Початок керамічного виробництва в цьому районі, багатому на гліні, втрачається
в глибокій давнину, і з найдавніших виробів мало, що збереглося. Згідно з
легендою, початок виробництва було покладено за 400 до нашої ери, коли
великийянин із держави Юе, на ім'я Фань Лі створив тут майстерні, за що дістав
прізвисько ShE Червоної Кераміки (Тао Чжугун). Під час династії Сун ісинська
кераміка вийшла вже за межі Ісіна, а за Мінії династії вже була популярна.
Кераміка з «лілового піску» — це загальна назва для виробів, що виконуються з
трьох видів глину, видобутих у районі Ісіна, а саме червоної, фіолетової та
зеленої. Оскільки район їхнього залягання досить обширений і містить різні
шари, а під час обпалювання використовуються різні температури та час,
різноманітність кольорів і відтінків готових чайників така велика, що вражає
уяву. Тому, виявляючи де — то чайничок неприродно синього або зеленого
кольору, не замислюйтеся, що він був пофарбований якими — то барвниками.
Сама глина, подібно до хамелеону, змінює свої кольори в умілих руках майстрів.
Загалом можна говорити про п'ять особливостей чайників, виготовлених з
ісинської глини, а саме:
1. Вона не впливає на аромат і смак заварюваного чаю. Саме тому виготовлений із нього чайний посуд використовується для заварювання чаю для подальшого вкусіння його оригінального аромату та смаку, а також споглядання кольору, що вийшов винятково внаслідок взаємодії води з чайним листям.
2. Вона здатна «вбирати» чайний настій, а також накопичувати в процесі постійного заварювання «чайну накип». І саме ця здатність дає змогу старим чайникам виявляти нам чудове «перетворення води в чай».
3. Вона легко промивається. Якщо чайник довго не використовувати, то важко уникнути сторонніх запахів, які абсолютно неможливі в тому разі, якщо ви дійсно хочете заварити чайничок гарного чаю. Для усунення цих запахів досить два-три рази залити в чайник окріп, а після сполоснути прохолодною водою, і він знову готовий до використання без можливої зміни природного аромату чаю.
4. У чайників із якісної глини дуже низька теплопровідність і повільне тепловіддання, завдяки чому чай усередині чайника остигає досить повільно, а ручку чайника завжди можна брати, без страху обпектися.
5. І, нарешті, вона дуже теплостійка, і, якщо залити в чайник теплу воду, а потім варити в ньому чай, можна не турбуватися про те, що чайник розколється.
6. Одна з найкращих практичних характеристик ісинських чайників, яка дає змогу здійснювати те саме «чудесне перетворення», пов'язана з досить високим показником пористості. Адже саме пори забезпечують гарну циркуляцію повітря.
Вміщені в ліловій глині у великій кількості оксиди металів утворюють у її
мікроструктурі безліч скупчень, через що ісинські чайники та мають пори
подвійного характеру. Іншими словами, така глина запускає всередину себе
компоненти, що містяться в чаї, і зберігає їх там, немов мед у сотах.
Крім того, багато типів ісинських глин мають гарну пластичність і зчеплення,
завдяки чому дуже зручні для створення художніх елементів і тонкого
оздоблення. Всі ці природні характеристики та зробили лілову глину винятковою
для створення прекрасних чайників.