Дерев'яна ручка.
Підготовка перед використанням:
Перший етап - звільнення від технічного масла, залишків виробництва.
Зніміть всі етикетки, бирки вимийте посуд теплою водою з губкою. Витріть
насухо паперовим рушником.
Другий етап - прокалювання, прибираємо захисний шар посуду, яким її покрив
виробник для зберігання перед продажем.
В залежності від ємності посуду, якщо потрібно прожарити сковороду, то
прожарюємо на плиті, якщо гусятницю або каструлю, то в духовці.
Поставте посуд на вогонь (трохи більше середнього, але і не найбільший), через
деякий час ви побачите білий дим, увімкніть витяжку. Коли посуд перестане
диміти, це означає, що захисний шар вигорів, і ви можете приступати до
наступного етапу підготовки.
Третій етап - прокалювання з сіллю.
Гарячий посуд залийте холодною водою і ретельно вимийте губкою без миючих
засобів.
Поставте посуд на вогонь. Зачекайте, поки вона не підсохне і нагріється,
насипте багато солі і залиште прожарюватися мінімум на 1 годину, на маленькому
вогні, періодично помішуючи. Сіль повинна змінити свій колір на світло-
коричневий.
Четвертий етап - підготовка до використання.
Зсипати сіль з посуду, вимити губкою, поставити знову на вогонь, добре
підігріти.
Змастити рафінованою олією, дати вбратися, потім прибрати залишки масла
паперовою серветкою.
Ваша посуд готова до експлуатації!