Верхня межа вимірювання температури — плюс 300 градусів Цельсія.
Високочутлива термопара розташована на кінчику щупа, тому на зміну температури
реагує не весь щуп, а тільки його загострена частина. Це дає змогу отримувати
неспотворені дані з різної глибини м'ясного продукту, що готується.
Цю модель термометра для м'яса вирізняє велика довжина щуп-ігли — 145 мм.
Загальна довжина термометра — 230 мм. Вага — 20 грамів.
Термометр оперативно реагує та зображає на рідкокристалічному дисплеї зміну
температури на одну градусу Цельсія.
Перевага всіх електронних цифрових термометрів, зокрема й пропонованого
термометра для м'яса зі щупом-голою, — низька інерційність.
Для отримання правильної інформації про температуру в товщі шматка м'яса за
допомогою капілярного кулінарного термометра потрібно витрачати кілька хвилин.
Електронний же градус із цим завданням впорається всього за кілька швидких
секунд, водночас не вдаючись до допомоги шила або гострої металевої спиці.