Ручне точило для ножів з двоетапним заточуванням продовжить термін зберігання
гостроти леза професійних ножів. Підходить для заточування ножів на
виробництві, кухнях закладів громадського харчування, а також домашньої
експлуатації.
Конструкція інструмента для заточування ножів складається з пластикового
корпусу, виготовленого з ABS-пластику, а також металевих різців. Корпус має
зручну ергономічну ручку, нижня частина якої складається з прогумованих
вставок, які не дадуть приладу ковзати поверхнею стола.
Всередині точило обладнане двома типами точильних елементів. Правий паз (fine)
— має дрібнозернисті точильні елементи та використовується для виправлення
леза (ефект мусату). Лівий паз (coarse) має великозернисті точильні елементи
та використовується для заточування леза ножа. Перше лезо виготовлене з
карбіду вольфраму, має жорсткість 90 HRC, кут заточування 36 градусів. Друге
лезо виготовлене з кераміки, жорсткість 88 HRC, кут заточування 40 градусів.
Як використовувати?
Покладіть точило на рівну поверхню, помістіть ніж у паз і зробіть кілька рухів
у напрямку до себе, м'яко натискаючи водночас. Прагніть провести всю поверхню
леза через точильний елемент.
Для нових ножів рекомендуємо використовувати паз-FINE для підтримки
оригінального заточування леза. Потім рекомендується перейти на паз-COARSE, а
також якщо ножі були сильно затуплені через тривалу експлуатацію.