Всі категорії
Додати товар

Антикварний колекційний чайний сервіз "гейша", kutani, japan, вінтажний, порцеляна, литофіння

10000 грн
Опис

Антикварний колекційний чайний набір "Гейша", кістяної порцеляни, літофнію, ручне декорування в стилі японського традиційного живопису провінції Kutani, 1950-ті рр., Японія.

«Fine bone china» (вишукана кістяна порцеляна).

Цей японський сервіз — це витвір мистецтва, ручний розпис.

Стан дуже гарний.

Ціна/набір, 16 предметів + кришечка.

3 чашки: висота 4,5 см * діаметр зверху  8,5 см,

молочник: висота 7,5 см* діаметр по центру 8 см,

цукорниця: висота 8,5 см* діаметр по центру 10 см,

5 тарілок діаметром 13 см,

6 тарілок діаметром 16,2 см,

Раритет із раритетів!
Порцеляна у цих виробах — тонкий, як яєчна шкаралупа!
Предмети набору декоровані вручну — з використанням натуральних пігментів.
Характерною особливістю цього колекційного порцелянового сервізу є використання літофанії*. Подивіться на денце чашки на просвіт — побачите обличчя гейші.
*Літофія — виробництво з фарфору або бісквіту (а також із напівпрозорого скла) пластинок із зображеннями, які, якщо дивитися крізь них на світло, здаються одноколірними картинками, що представляють належну градацію світлих і темних місць — градацію, яка виходить від більшої або меншої товщини порцелянової або бісквітної маси в різних частинах пластинки.
Під час виготовлення литофанії робиться металева або також порцелянова (запашна) форма, у якій зображення зроблене помірно рельєфно; за цією формою відштовхується пластинка, що сприймає те саме зображення, але вже у впалому вигляді, і потім вона обпікається в муфелі. Усе мистецтво художника, що виготовляє літофанію, полягає в розумнику під час виконання форми добре поєднати опуклості на ній, так, щоб місця, що мають бути в відбитку з неї найпрозорішими, були досить піднесені, а ті, які мають бути менш прозорими та абсолютно непрозорими, досить впалими.

Стан: Дуже хороший
Колір:
  • Білий
  • Різнокольоровий
Розмір:
  • Onesize

Схожі товари