Чашка – це трохи більше, ніж просто ємність, в яку ми наливаємо каву. Це
особливий елемент культури вживання кави. Об'єм цієї чашки – 100 мл – дозволяє
готувати досить міцну каву. У такій чашці він швидко остигає. Біле скло
внутрішньої поверхні дозволяє правильно оцінити колір кави. Загартоване матове
скло – це, зазвичай, скло, яке виготовлене особливим чином. Спочатку його
нагрівають до температури гарту – приблизно шістсот п'ятдесят градусів, а
потім рівномірно охолоджують за допомогою холодного повітря, який подають з
обох сторін. Таке скло виходить набагато міцнішим. Посуд із загартованого скла
може пережити падіння на дерев'яну поверхню, і навіть падіння на кахель з
невеликої висоти. Якщо вона все-таки розіб'ється, утворюються осколки з тупими
гранями, які набагато безпечніше осколків звичайного скла.