Всі категорії
Додати товар

1976 рік!🌻 вінтаж артіль художній керамік опошня опішнянська кераміка майоліка ручний...

1299 грн
Опис

Українська самобутність! Магія, що проходить через призму ностальгії! 🌻 Розписний великий глечик! Смак напою з глиняного посуду не порівняти зі звичайним! Форма і матеріал, з якого його виготовлено, сприяють збереженню автентичності смаку, довго зберігаючи температуру, смак і аромат! До того ж тільки екологічно чиста глина здатна виділити особливості смаку і присмаку продукту!
Даний екземпляр - вінтаж, прекрасний зразок центру гончарства - Опішнянської кераміки (Опішня Полтавської області).
Виготовлено заводом "Художній керамік" у 1976 році. Має класичну форму, вручну з любов'ю розписаний орнаментальним обливаним візерунком в бірюзових відтінках, що є рідкістю! Обпалена глина покрита карамельної глазур'ю (майоліка)! Глазур має благородну сіточку кракелюра, що підтверджує серйозний вік виробу.
Глечик великий, об'ємний! Висота виробу - 26 см, діаметр функціональної частини - 18 см, об'єм - 3 літри!
Тисячі років суспільство використовувало в побуті глиняний посуд, сучасні технології не змогли суттєво змінити цю традицію - вироби з кераміки, а особливо горщики і глечики завжди актуальні в інтер'єрі! Є його "родзинкою"! Вони виглядають вишукано та елегантно!
Стан хороший, автентичний, без суттєвих дефектів, але є сліди часу, уважно подивіться фото! Збережено паперову етикетку!

Стан: Дуже хороший
Колір:
  • Бірюзовий
  • Помаранчевий
Розмір:
  • Onesize
Матеріал:
Кераміка Глина