Всі категорії
Додати товар

Ложки столові мнц (нейзильбер)

100 грн
Опис

Ложки столові МНЦ (Нейзильбер)
100 гр штука(19,5см)
Нейзильбер — це сплав, що складається з міді, нікелю та цинку. Нікеля в матеріалі може бути від 5 до 35%, а цинку від 13 до 45%. Якщо в нейзильбері багато нікелю, то в сплаві більше переважатиме білий, з незвичайним синім або зеленим відливом, колір. Зовнішній вигляд сплаву дуже схожий на срібло, тому його часто плутають із цим благородним металом. Цим зумовлено й назва — у буквальному перекладі з німецького слово «Neusilber» означає «нове срібло». Сплав був привезений до Європи з Китаю. У XIX столітті нейзильбер стали обробляти сріблом, за що матеріал отримав ще одну назву — «542 срібло»

Відмітною рисою нейзильбера є висока стійкість до корозії у вологому середовищі. Цей сплав дуже міцний і характерний гарною пружністю після деформації. У гарячому та холодному стані матеріал досить пластичний і не викликає особливих труднощів під час роботи. Щільність сплаву 8,4 г/см3, а температура плавлення 1050 0С

Отже, до переваг нейзильбера можна віднести:

Пружність після деформації;
Корозійну стійкість у вологому середовищі;
Міцність;
Пластичність за різних температур.
Згідно з ГОСТом 492-2006 нікель-мідний сплав нейзильбер виробляється під марками МНЦ 15-20, МНЦ 18-27, МНЦ 12-24, МНЦ 18-20. Готові сплави мають форму стрижнів, листів, дротів, смуг, стрічок або труб.

Найширше застосовуваним є сплав нейзильбера МНЦ 15-20, він часто використовується для декору ювелірних виробів, оскільки за зносостійкістю анітрохи не поступається, і навіть перевершує срібло 925 проби.

Застосування нейзильберу

Сставити повний список сфер, у яких може виявитися корисний нейзильбер досить важко, а швидше навіть неможливо. Найчастіше нейзильбер можна побачити в промисловості, з нього виготовляють деталі для вимірювальних приладів. Він є поширеним матеріалом для медичних інструментів, ювелірних виробів, ладів для гітар, орденів і медалей, монет і нагород. Як і інші мідно-нікелеві сплави, нейзильбер добрий для виробництва стрічок, стрижнів, листів, труб, дротів і багато чого іншого. Цей сплав можна використовувати для штампування різних виробів. Столові прилади теж можуть вироблятися з нейзильберу

Ще однією сферою застосування нейзільберу є стоматологія. Сплав використовується для виготовлення приладів і регулювальних пристосувань, які застосовуються під час лікування аномалій зубів або щелеп. З нейзильберу також виробляються каппи та тимчасові коронки.

Стан: Ідеальний
Колір:
  • Сріблястий
Розмір:
  • Onesize
Продавець
galina2016.26
galina2016.26
Харків
77% виконаних замовлень
Була

Схожі товари