Всі категорії
Додати товар

Набір кавових ложок на 6 персон у стилі арт нуво. оригінальна коробка.

18454 грн
Опис

Набір кавових ложок на 6 персон у стилі арт нуво. Дизайн «No6». Оригінальна коробка.

Данія, г. Копенгаген, Evald Nielsen.

Довжина: 11,5 см.

Загальна вага: 80 грамів. Срібло 925 проби.

Евальд Нільсен (годи життя: 1879 - 1958 рр.) — видатний данський ювелір, член Гільдії ювелірів Копенгагена, з 1920 до 1948 рр. Перший голова Союзу данських ювелірів (Dansk Guldsmedemesterforening), Почесний майстер-ювелір Данії. Працюючи виключно в стилі арт нуво, художник самостійно розробляв дизайн для своїх чудових виробів і випускав їх малими партіями, саме тому вони завжди були потрібні сучасникам і високо цінуються колекціонерами наших днів.

 
Евальд Нільсен (годи життя: 1879 — 1958 рр. Стояв на чолі Гільдії данських ювелірів.
1893 року почав працювати в ювелірній компанії «Fleron» спочатку як оператор преса, потім як гравець. 1905 року відкрив власну майстерню (у 1914 році в його майстерніажало 14 осіб). До 1926 року майстер стає таким багатим і популярним, що купує будівлю на центральній вулиці Копенгагена та вливається в еліту. У роботі йому допомагає син Aage Weimar, до цього часу вже досить відомий дизайнер, який потім і продовжує справу батька під його ж ім'ям.
 
Популярність до Евальду Нільсена приходить саме 1920-х років, коли він, конкуруючи з Георгом Єсеном (George Jensen), відмовляється від послуг іменитих дизайнерів і тільки разом із сином розробляє свій власний стиль, основою якого є в той самий час високопопулярний стиль ар нуво (виробу Е. Нільсена своєрідні, високооб'ємні, наче наповнені повітрям). До цього часу продукція його майстерні стає неймовірно популярною в Німеччині, а потім у США. Разом із неухиленим ростом довіри до майстра збільшували й обсяги виробництва. На сьогодні його вироби мають велику популярність серед колекціонерів і поціновувачів ар нуво в багатьох країнах світу.
 
Нагороди:
1922 рік, World Expo in Rio de Janeiro
1925 год, Gold medal at World Expo in Paris
1929 рік, лицарський хрест від короля Christian X
1929 год, "Grand Prix" medal at World Expo in Barcelona
1931 року відкрив другий магазин у Новій Гавані (Nyhavn), де в той час можна було проводити бізнесменом тільки з дозволу короля.
1935 год, Grand Prix" medal at World Expo in Brussels
1937 год, "Grand Prix" medal at World Expo in Paris
 
Його вироби як зразки данського ар нуво експонуються в музеях США (Metropolitan у Нью-Йорку та Галерезі мистецтв у Небрасці), Англії (музією Вікторії й Альберта (Victoria&Albert Museum)), Данії (Koldinghus Kunstmuseum& Designmuseum) та ін.

Стан: Ідеальний
Колір:
  • Білий
  • Сріблястий
Розмір:
  • Onesize
Матеріал:
Метал

Схожі товари