Всі категорії

Продавець цієї речі Був На Шафі більше 30 днів тому

Мигдалеві пластівці 1 кг

410 грн
Опис

Мигдальні пластівці

Термін придатності 04|2024
Країна виробник - Туреччина
Країна походження горіхів - США
Фасування: 0,3 кг, 0,5 кг, 1 кг

Товар пакований у вакуумне паковання, що подовжує термін зберігання мигдальних
пластівців.

Енергетична цінність 100 г - 650 кКал
Харчова цінність 100 г: білки - 22 г; жири - 58 г, вуглеводи - 12 г

Зберігати мигдалеві пелюстки краще в скляній, обов'язково сухій банці з
герметично закритою кришкою. Приміщення теж має бути сухим, оскільки волога
може потрапити в банку і зіпсувати продукт.
Краще поставити банку в холодильник або навіть у морозильну камеру. Дотримання
цих рекомендацій допоможе зберегти корисні властивості та смакові
характеристики пластівців до 12 міс.

Мигдальні пелюстки, або мигдальні пластівці - продукт, виготовлений із мигдалю
шляхом спеціального подрібнення.
Нарізані певним чином (тонкими пластинами вздовж плоду) очищені ядра горіхів
мигдалю - дуже популярний продукт у кулінарії. Він володіє всіма корисними
властивостями цього горіха і широко використовується на професійній
кондитерській кухні для прикраси десертів, тортів та іншої святкової випічки.

Склад. Хімічний склад мигдальних пелюсток збігається зі складом самого горіха
- мигдалю. Він багатий і різноманітний, оскільки включає:
- вітаміни групи В, а також тіамін, ніацин, фолацин, рибофлавін, пантотенову кислоту, піридоксин, а також вітамін Е (або токоферол);
- мікро- і макроелементи: магній, залізо, фосфор, кальцій, калій;
- близько 60% жирної рослинної олії;
- приблизно 30% природного білка.

Корисні властивості. Вживання мигдальних пелюсток дуже корисне для здоров'я
людини завдяки багатому складу цих горіхів.
1. Ядра мигдалю, з яких робляться пелюстки, корисні для лікування від бронхіту, пневмонії, астми.
2. Мигдалеві пелюстки допоможуть вивести пісок із нирок, очистять кров, знизять рівень жовчі та нормалізують роботу печінки й селезінки.
3. Вітамін Е - потужний антиоксидант, тому вживання пелюсток мигдалю не дасть змоги клітинам організму передчасно старіти та захистить від шкоди вільних радикалів.
4. Мигдальні пластівці нормалізують сон, стимулюють мозкову активність і навіть здатні вилікувати від головного болю.
А ви знали? Усього 50 г мигдальних пелюсток на тиждень допоможуть знизити
ризик виникнення серйозного серцевого захворювання - інфаркту міокарда.

Протипоказання. Вживання мигдальних пелюсток понад норму може спричинити
харчове отруєння або алергію, оскільки мигдаль, як і всі горіхи, є сильним
алергеном.
Наслідки потрапляння недозрілого, гіркого мигдалю в організм можуть бути
серйозними, оскільки в ньому міститься отруйна синильна кислота.
Внаслідок високої калорійності мигдальні пелюстки можуть збільшити вагу людини
легко і швидко.
Обережно! Мигдалеві пелюстки та мигдаль загалом небезпечний для людей із
неритмічною роботою серця та проблемами нервової системи.

Застосування. Використовують мигдальні пелюстки найчастіше для посипання і
прикрашання десертів: пирогів, тістечок, тортів, печива та іншої випічки. Цей
продукт додають у мюслі або вівсяну та пшеничну кашу, він надає готовій страві
ніжного аромату, терпкого смаку та приємної структури.
Але й страви з риби, м'яса чи птиці також можуть бути приготовані з цим
інгредієнтом. Рибу можна запанірувати в пластівцях із мигдалю, котлету чи
відбивну запекти або засмажити в мигдальній "шубі".

Як приготувати мигдальні пластівці в домашніх умовах? Цей трудомісткий процес
починається з обливання окропом горіхів, з тих, що розмокнули, легко
очищається шкірка. Потім горіх нарізається на максимально тонкі пластинки і
висушується.

Стан: Новий
Колір:
  • Різнокольоровий
Тип горіхів:
Мигдаль