Куркума - це рослина, що відноситься до сімейства імбирні. У кулінарії
найчастіше застосовуються її коріння та стебло. Вони перемелюють до
порошкоподібного стану і використовуються в якості приправи до супів або
гарячих страв з овочів і м'яса. Але є регіони, в яких люблять і свіже листя
куркуми. Наприклад, в Азії їх фарширують рисом і в такому вигляді подають на
стіл. Також на основі куркуми готують різні соуси.
Властивості куркуми в кулінарії:
1. Вона надає стравам золотисто-жовте забарвлення;
2. зберігає свіжість продуктів;
3. надає злегка гострий аромат;
4. корисна для травної системи і організму в цілому:
- покращує травлення;
- зменшує газоутворення;
- нормалізує кишкову флору;
- зменшує газоутворення;
- тонізує;
- виводить токсини з організму.
Склад: куркума (мелена).
Об'єм: 50 р.