Пудра з портулаку городного органічного висушеного за низької температури, що
дає змогу зберегти всю користь цієї рослини.
Корисні властивості портулаку забезпечують такі компоненти, що входять до його
складу.
- Бета-каротини та лютеїни, які, потрапляючи в організм людини, перетворюються на вітамін А, що має потужну антиоксидантну дію й бере участь у процесах побудови клітин м'язової та кісткової тканини.
- Вітамін С, необхідний для правильної роботи імунної системи. Його вживання сприятливо позначається під час лікування та профілактики застудних і вірусних захворювань.
- Вітамін Е — незамінний для жіночої краси та здоров'я репродуктивної системи. Він відсувається на початок періоду старіння організму. Допомагає зберегти тонус і пружність шкірних покривів.
- Протеїни або білки, без яких неможливе функціонування організму людини. Адже саме вони є джерелом енергії та цеглинками в побудові клітин.
- Складні вуглеводи або моносахариди. Їхнє вживання не веде до набору зайвої ваги або підвищення рівня цукру в крові, але надовго заряджає організм енергією й гарним настроєм.
- Глікозиди, які, на думку медиків, розпадаючись, мають сечогінну, протинабрякову дію. Це допомагає поліпшити роботу серця й системи кровообігу.
- Флавоноїди, що мають здатність нейтралізувати вплив на організм вільних радикалів, запобігаючи розвитку новоутворень.
- Алкалоїди, що мають легкий знеболювальний і заспокійливий ефект. З їх застосуванням варто бути обережним. Однак їх вміст у бур'яному портулаку невеликий.
- Магній зміцнює м'язи серця, знижуючи ризики розвитку інфаркту та ішемічної хвороби серця.
- Залізо, що бере участь у роботі системи кровотворення й підвищує рівень гемоглобіну.
- Кальцій, що допомагає зберегти здоров'я і красу зубів, волосся й нігтів. Він відіграє важливу роль у здоров'ї кісток і суглобів.
Сфери застосування
У косметології його найчастіше застосовують для догляду за шкірою і волоссям
З лікувальною метою
У кулінарії