Походження
З давніх часів чай у Китаї сприймається не лише як напій, а й як важлива
складова ритуалу, що допомагає пізнати себе, світ і красу природи. Досвідчені
майстри чайних справ докладають неабияких зусиль у пошуках збалансованого
поєднання смаків і ароматів, створюючи натуральні суміші, тож мистецтво
поєднання Шу Пуеру з лавандою має глибоке коріння в традиційній культурі
чаювання.
Смак і аромат
На розлогих полях, де земля зустрічається з небом, росте витончена й ароматна
лаванда. Об'єднавшись разом із Шу Пуером, вони створюють напій, який не
терпить поспіху: ним варто насолоджуватись повільно та усвідомлено. Завдяки
вмісту лаванди, ароматизований пуер майже позбавлений характерного
"землистого" смаку, а, завдяки особливостям ферментації, злегка гіркий на
початку "Шу Пуер з лавандою" перетворюється на захоплюючу подорож у світ
рослинних смаків. Напій швидко розкривається, проявляючи м'які риси та
природні аромати. Лавандові ноти надають смаку витонченості, завершуючи
смакову мелодію вишуканим акордом.
Корисні властивості
Завдяки наявності у складі ефірної олії лаванди, чай позитивно впливає на
роботу органів і систем організму. Одна з переваг споживання напою - його
тонізуюча дія, а за здатність додавати сил цей чай називають природним
"енергетиком". "Пуер з лавандою" також сприяє усуненню головного болю,
покращенню роботи травного тракту, прискоренню обміну речовин та, відповідно,
спалюванню зайвих жирів. Вплив напою при цьому є м'яким та акуратним.
Заварювання
Нагріваємо воду до 95°C. На 6 г заварки використовуємо 150 мл води і даємо
настоятися 2-3 хвилини. Можна заварювати й проливами, тоді настоювання
триватиме 10-15 секунд. Заварювати "Шу Пуер з лавандою" можна кілька разів,
щоразу відчуваючи, як змінюються відтінки смаку та аромату.
З чим смакує
Чай органічно поєднається з десертами, наприклад, крем-брюле чи ягідним
тартом, а також пасуватиме до твердих сирів.