Хуа Чжень Ло
або Жасміновій Зелений Равлик.
У Китаї цей чай вважається одним із найвідоміших і досить давніх сортів
зеленого чаю. Таку популярність чай здобув завдяки своєму витонченому смаку з
ароматом жасмину.
Для виробництва використовують типси й 1-2 листочки. У процесі виробництва
сировину скручують, надаючи йому форми равликів. Саме це й дало чаю таку
назву. Під час ферментації листочки камелії змішують із квітами жасмину.
Настій сяйного, бурштинового, прозорого кольору.
Жасмин надає чаю дивовижного аромату, але водночас смак чаю не заглушується,
а тільки підкреслюється.
Смак готового настою солодкий, м'який, прослизає, переважають ноти ягід і
квітів.
Ефект Хуа Чжень Ло заспокійливий, медитативний, антидепресивний, а також він
має масу корисних впливів на організм -- чинить антигістамінну, антисептичну,
протизапальну, потогінну та відхаркувальну дію, стабілізує жіночу гормональну
систему, сприяє здоровому плеканню плоду під час вагітності, збільшує
тривалість репродуктивного періоду життя, рекомендується пити у великих
кількостях у разі гепатиту, цирозу печінки.
Чарівних чаювань!