Чахай — це проміжна посудина, куди зливається заварений чай з чайничка (або гайвані), перш ніж розлити його по піалкам. Чахай виконує три важливі функції. По порядку:
Перша. У чахай залишається осад. Коли Ви розливаєте чай з гайвані або чайничка, яким би якісним і великолистовим не був чай, в ньому завжди присутня дрібна фракція — чаїнки. Коли ви переливаете чай в чахай, чаїнки осідають на дно. А після цього з чахай по піалам Ви розливаєте уже прозорий настій.
Друга. Користуючись чахаєм, Ви не скривдите нікого з своїх друзів. Якщо ви заварюєте чай для компанії, скажімо, з чотирьох осіб, то розлити всім порівну прямо з гайвані — практично ніколи не виходить. Зазвичай виходять три повні піалочки і ще одна, заповнена наполовину. Все це тому, що гайвань закрита кришкою, і Ви не бачите, скільки настою залишилося всередині. Але цього ніколи не станеться, якщо ви використовуєте чахай.
І третя функція. В чахай рівномірно змішується настій і всі учасники чайної церемонії мають можливість спостерігати за глибиною кольору отриманого чайного настою.
Чахай класичної форми з цікавою ручкою синього кольору.
Емність 275мл.
Зручний для зливу носик.