Духмяний та корисний чай, що не має характерного запаху, і водночас не такий
тонізуючий, і все це завдяки додаванню м'яти.Додавання м'яти до чаю насичує
напій ще більшою свіжістю. Відома лікарська рослина вносить у чайну композицію
ноти легкості та грайливості. Цікаве поєднання характерного смаку пуеру та
пахощів м'яти робить досвід чаювання дещо незвичним, але приємним.
Напоєм можна насолоджуватись і вранці і ввечері, він має сприятливий вплив на
здоров'я. В Китаї "Шу Пуер з м'ятою" називають напоєм вічної молодості, краси
і стрункості, адже його складові здатні регулювати рівень холестерину в крові.
Регулярне й усвідомлене споживання чаю "налаштовує" травлення, адже напій
сприяє кращому засвоєнню їжі. Крім того, "Шу Пуер з м'ятою" допомагає
поліпшити сон, завдяки стимуляції вироблення мелатоніну. Чашка запашного чаю в
день покращує загальний фізичний стан за рахунок дії вітамінів, мінералів і
ферментів.
Кількість листя, яка необхідна для заварювання, буде залежати від того, чай
якої концентрації Ви хочете отримати і від Ваших власних смакових уподобань.
Середня пропорція: 5 г на 500 мл води. 🌡 Температура води: 95-100°.
Час заварювання може варіюватися від 30 секунд до 2-3 хвилин. Пуер заварюють
декілька разів, щоразу збільшуючи час. Після першого заварювання воду
необхідно вилити.