- Безпечна оплата
- Безкоштовна доставка SMART
Опис
Салеп, сахляб-молочний гарячий напій 200г. SEKEROGLU Розширено на , насамперед у країнах колишній . Традиційний напій , єгипетської та туніської кухні. Трапляється на ринках по всьому Близькому Сходу, продається в пакетах як порошок. У Туреччині щорічно збирають 30 тонн бульб 38 різновидів. Турецький регіон є великим виробником салепа. Цей регіон також відомий як Салепі Мараш. Для виробництва одного кілограма орхідейного борошна потрібно від 1000 до 4000 клубнів. Приготування Кілька столових ложок орхідейного борошна розводять у половині літра холодного молока, потім поміщають на вогонь і постійно помішують, щоб уникнути утворення грудок. Коли суміш загустіє, вона підсолоджується та приправляється столовою ложкою трояндової води або герані. Напій розливають у миски, наприкінці посипають злегка підсмаженим кунжутним насінням, Тертим кокосовим горіхом, корицею. Вживається переважно холодної пори. Готувати сахлаб можна і з гарячою водою замість молока. Це найпоширенішо на Кіпрі. На Близькому Сході та в Туреччині його вживають з корицею та подрібненими фісташками. В Єгипті та інших країнах Близького Сходу традиційна версія саліпа (сахлаба) містить дрібнотертий кокос, корицю та волоські горіхи. Популярність Салепа в Туреччині призвела до скорочення популяції диких орхідей. Унаслідок цього незаконно вивозити салеп із борошна орхідеї. Через брак певних видів і місцевого зникнення торговці збирають дикі орхідеї в Ірані, де вони також стаютьрошилими надмірною експлуатацією. Ця надмірна експлуатація диких орхідей і їхня рідкість на ринку пояснюють високу ціну порошку Orchis. Саме тому його часто замінюють сорго або кукурудзяним крохмалем. Комічно доступні порошки часто виготовляють зі штучним ароматом орхідеї.