Всі категорії
Додати товар

Продавець цієї речі Була На Шафі більше 30 днів тому

Набір меду "знатний мед бортьова дует", 2 х 250 мл

443 грн
Опис

В набір входять 2 види бортного меду: Знатний Мед Бортьовий Весняний і Знатний Мед Бортьовий Річний (2020 р.), баночки з ексклюзивного якісного скла Bormioli Rocco (Італія) з кришками Quattro Stagioni (обсяг баночки 250 мл).

Бортьовий мед диких бджіл - це мед "з колоди" - ексклюзивний продукт, вироблений для справжніх цінителів старовинних традицій.

Для виробництва бортного меду в дерев'яну колоду, пристосовану для утримання бджіл, зазвичай в травні місяці, поселяють рій, який знаходять у лісі або ловлять, з допомогою "пастки". Ройова бджола володіє підвищеною працездатністю і енергією, швидко відбудовує стільники (соти) і заповнює їх медом.

Бортьовий мед (мед з колоди) має особливий смак і аромат, і містить більше корисних речовин, ніж звичайний мед з вулика. Наприклад, лізоцим, який визначає антибактеріальні властивості меду. Саме це речовина руйнує оболонку мікробів і вірусів, допомагаючи нам справлятися з хворобами. Якщо в звичайному вуликовому меді лізоцим в межах 5 одиниць, а якщо мед в сотах – 10 – 20, то в бортьовому – до 100 одиниць. Великий вміст лізоциму робить мед унікальним і незамінним при лікуванні всіх простудних захворювань, в тому числі при запаленні дихальних шляхів.

Бортник практично не втручається в життя бджіл, залишаючи його максимально наближеною до натуральних умов. Циліндрична форма колоди сприяє кращому розвитку бджіл і створення більш сприятливого мікроклімату всередині - адже в звичайному квадратному або прямокутному вулику саме в кутах накопичується волога і холод, відповідно - з'являється цвіль і інші шкідливі мікроорганізми. Бджоли самі регулюють температуру, вологість і частку вуглекислого газу всередині колоди, володіють підвищеним імунітетом і зазвичай не схильні до хвороб (наприклад таким, як варроатоз).

Знатний Мед Бортьовий Весняний відкачується в червні і містить всі багатство весняних медоносів, в тому числі дикорослих. Знатні Мед бортьових відкачується один раз в кінці сезону (в залежності від погодних умов - на початку вересня або на початку жовтня), і містить всі багатство медоносів, що ростуть навколо пасіки (переважно, дикорослих) з початку травня і як мінімум до кінця серпня.

Обсяг меду, видобутого з колод, зазвичай невеликий - тим більше він цінується справжніми гурманами і любителями натуральний продуктів. Адже вони знають: такий унікальний цілющий мед, видобутий за древніми традиціями бортництва, вартий того!

Мед розлитий в якісну скляну ємність - така тара надійно зберігає якість продукту, мед залишається "живим".

Бортьовий мед у скляних баночках також відмінно підходить в якості ексклюзивного подарунку.

Стан: Новий
Колір:
  • Різнокольоровий
Розмір:
  • Onesize
Категорії: