Всі категорії
Додати товар

Натуральна фундук-паста без цукру 1000 грамів, фундучна органічна паста

943 грн
Опис

Натуральна Фундук паста без цукру 1000 грамів, Фундучна органічна паста
"Ліжка Здоров'я"

##

Фундук — головний компонент найсмачніших шоколадних паст і цукерок. Це
популярний перекус спортсменів і прихильників ЗОЖ. А ще — натуральний засіб
для профілактики десятків захворювань. Вчені радять обов'язково вмикати фундук
до раціону. Розповідемо, навіщо це потрібно. У яких країнах його шукати, якщо
ви турист? Де купувати та як вибирати горіх у Росії? Тут усе, що потрібно
знати про фундук.

Лісовий горіх і фундук

В мережі сотні розмитих відповідей на питання, у чому різниця між лісовим
горіхом і фундуком. Ми не буде занурюватися в ботаніку, щоб внести ясність, —
поясним простіше.

Друга назва лісового горіха — льощина. Спочатку він росів тільки в дикій
природі. Але садівники його обдомашнули. Фундук — теж ліщина, просто іншого
сорту. Однак його так не називають, щоб не було плутанини. Фундук —
окульований сорт лісового горіха. Він грубіший, менш жирний. Лісовий горіх (на
фото) злегка витягнутий, у очищеному вигляді швидше схожий на мигдаль. На смак
ліщина трохи солодша за фундуку, а корисні властивості в них однакові.


Шукаємо партнерів з поширення. Спеціальні ціни.

Корисні властивості

Вчені довели більше десятка корисних властивостей фундука для організму
людини. Щоб отримати від продукту максимум, потрібно їсти його сушеним або
смаженим без олії.

Фахівці радять чоловікам увімкнути фундук до раціону, позаяк він сприяє
виробленню тестостерону. Лісовий горіх також позитивно впливає на організм
жінок: нормалізує гормональний фон, покращує стан шкіри та волосся, допомагає
схуднути. Завдяки високому вмісту фолієвої кислоти фундук корисний під час
вагітності. Також горіх гарний для дітей шкільного віку.

Головне, чим корисний фундук:

1. Покращує роботу серцево-судинної системи. Фундук багатий на корисні жирні кислоти, які знижують рівень «поганого» холестерину. Регулярне вживання лісового горіха нормалізує тиск, знижує навантаження на серце, зміцнює судини.
2. Профілактика анемії. Горіх багатий на залізо. Вчені радять вегетаріанцям обов'язково додавати його до раціону.
3. Допомагає щитоподібній залозі. Фундук містить йод, який відіграє важливу роль у її правильному функціонуванні.
4. Очищає від токсинів. Він чистить організм і покращує склад крові. Тому горіх варто вживати під час переходу з нездорового харчування на правильне.
5. Покращує роботу мозку. Стимулює його активність, допомагає підвищити концентрацію, нормалізує сон.
6. Зміцнює імунітет. Фундук свіжого врожаю містить вітамін C. Їжте 4-5 горішків на день для профілактики сезонних застуд або інфекцій. Фахівці радять їсти фундук із медом.
7. Допомагає нервовій системі. Магній відповідає за боротьбу зі стресом. Горіх корисний у разі підвищених розумових навантажень.
8. Допомагає схуднути. Покращує метаболізм, насичує завдяки високотриманню білка.
9. Зміцнює кістки. У фундуку багато кальцію. Горіх корисний для профілактики остеопорозу та проблем із суглобами.
10. Покращує роботу ШКТ. Сприяє кращій перистальтиці кишківника, чистить організм завдяки клітковини, а корисні жири допомагають роботі травного тракту.

Добова норма та шкоду

Калорійність фундука — 628 ккал на 100 грамів, у смаженому вигляді — понад
700. Однак його корисно додавати в раціон у разі схуднення. Він добре насичує
і слугує джерелом цінних жирів. У день здоровій людині можна з'їдати 5-10 ядер
лісового горіха. Дітям не варто перевищувати норму 7 ядер.

Як і інші горіхи, фундук є потужним алергеном. Тому його потрібно вводити в
раціон з обережністю. Дітям до 3 років не варто їсти лісові горіхи навіть у
подрібненому вигляді. Передозування фундука може завдати організму шкоди:

- закреп;
- мігрень;
- згущення крові.

Шукаємо партнерів з поширення. Спеціальні ціни.

Стан: Новий
Колір:
  • Різнокольоровий

Схожі товари