Всі категорії
Додати товар

Куртка fjällräven expedition down lite jacket navy

17800 грн
Опис

Куртка Fjällräven Expedition Down Lite Jacket Navy — Полегшена версія класичного пуховика Expedition взірця 1974 року. Дана модель має прошиту конструкцію та на 35% менше пуху, що підходить для більш м’якого зимового скандинавського клімату. Також ця куртка на 8 сантиметрів коротша від взірця 1974 року. Усі інші деталі були дбайливо збереженні в оригінальному вигляді, а саме: великий капюшон, жовті шнури для регулювання та просторі кишені. Куртка посилена синтетичною накладкою на плечах для захисту від вологи. Зовнішня тканина створена з міцного поліаміду. Металева фурнітура куртки YKK синього кольору з штормовим клапаном на металевих заклепках, на котрих гравіювання логотипа бренду. Завершує дизайн легендарний вишитий логотип зліва на грудях.

ІСТОРІЯ БРЕНДУ FJÄLLRÄVEN:
Fjällräven був заснований у 1960 Оке Нордіном (швед. Åke Nordin, 1936-2013) – шведська компанія, що спеціалізується на спорядженні для пішого туризму, в основному на одязі та рюкзаках. Першим відомим продуктом компанії був рюкзак із зовнішнім каркасом. Він виявився як комфортним, так і міцним, і, поряд із верхнім одягом із наметового матеріалу, приніс бренду його популярність. Різноманітні версії рюкзака Kånken і сьогодні є найбільш відомими продуктами компанії. Ринок збуту компанії знаходиться переважно в країнах північної Європи та Німеччини.

Потужним поштовхом до розвитку молодого підприємства стало внесення у 1963 році змін до шведського трудового законодавства, які запроваджували обов’язкову 4-тижневу відпустку. Після цього багато співвітчизників Нордіна прагнули відпочивати на лоно природи, і попит на рюкзаки Fjällräven помітно зріс.
Еке і сам не перестає ходити в походи, в рамках яких тестує своє спорядження. Головним результатом співпраці Еке Нордіна з «гренландцями» став матеріал G-1000 та пошитий з нього одяг. Тканина, що складається з суміші поліестеру та бавовни, спочатку планувалося використовувати при пошитті легких наметів, але для цих цілей вона виявилася надто важкою. Еке вирішив з відрізу матеріалу, що залишився, пошити собі куртку, яку використав пізніше в декількох гірських походах. Тканина виявилася дуже міцною, добре сохла, при цьому була досить легкою і відмінно дихала. Матеріал був названий G-1000 (G – Greenland, Гренландія) і використаний для пошиття курток Fjällräven Greenland. Вони з’явилися у продажу у 1968 році

В 1970-ті роки. починаються для Fjällräven із переїзду. У 1972 році Еке Нордін придбав власну фабрику в індустріальному районі Ерншельдсвіка. Сьогодні її приміщення виступають як штаб-квартира компанії. У 1990-х роках. компанія повертається до свого «коріння». Оновлюється колекція одягу з тканини G-1000 – спільно з Ларсом Фельтом (Lars Fält), засновником Школи виживання при міністерстві оборони Швеції. Протягом останніх 7 років марка активно розвиває свою колекцію рюкзаків – з’являються класичні туристичні моделі з інтегрованим каркасом, такі як Friluft, Kaipak та Abisko. Серед них знайшлося місце і дуже неординарним модифікаціям.

Марка Fjällräven продовжує активно розвиватися, зважаючи на сучасні тренди у розробці туристичного одягу та екіпірування. При цьому компанія залишається вірна своїм цінностям, намагаючись створювати виключно надійні та функціональні речі, здатні прослужити багато років. Розробники з Fjällräven не прагнуть максимального зниження ваги спорядження, яке стало головною тенденцією в індустрії outdoor в останні 20 років. Це знайшло своє зображення в своєрідному слогані-маніфесті компанії, який публікується в її каталогах останніми роками: «Мистецтво полювання за враженнями, а не за грамами».

Стан: Новий
Колір:
  • Синій
Розмір:
  • 36/S/44
Продавець
221b
221b Store
Івано-Франківськ
0% виконаних замовлень
Був

Схожі товари