Всі категорії
Додати товар
Цей товар наразi неактивний, але є багато схожих

Тягач із ракетою, гармата, бтр, всюдихід, амфібія, військова техн

2500 грн
Опис

Військова техніка

1. "Пушка протитанкова" (з коротким дулом);
2. "Бронетранспортер" (БТР-152 з кулеметом);
3. "Тагач із ракетою";
4. "Ведехід";
5. "Міномет гвардейський";
6. "Амфібія" (БТР-60, з вежею);
7. "Бронеавтомобіль" (БРМ-1);

Спочатку моделі серії позиціонувалися як сувенірна продукція, тому що цех одночасно активно відливали різноманітні значки та медалі. Тиражи були величезні, від 55 000 до 100 000 штук на місяць. Все залежить від завантаженості виробництва основними замовленнями. Іграшки виготовлялися методом лиття під тиском. Фарбування вироблялося нітрофарбою захисного кольору методом напилення. Фарба використовувалася те ж саме, що й в забарвленні гільз-патрадів.

У 80х роках на ВДНХ серія іграшок «Воєна техніка» отримала бронзову медаль.
Текст презентації серії на виставці був такий: «Іграшки являють собою набір моделей колісної та гусеничній військової техніки Радянської армії. Призначені для гри дітей віком 6-12 років».
Відтоді до серії починається цікавість інших заводів, здатних випускати подібну продукцію. На офіційні запити інших виробників Тульський завод надав технічну документацію та зразки продукції. Подальші контакти не вироблялися, але ми знаємо, що таку продукцію стали виробляти Харківський шрифтолітийний завод, ПЗ Запоріж-трансформатор, Донецький завод важких пресів, Жмеринкський завод «Сектор» та інші.

Після успіху на виставці, завод почав активно комплектувати моделі серії в різні набори. Якщо бути точним, то перші набори природно з'явилися набагато раніше від виставки. Просто їх було небагато, а після виставки завод почав активно формувати всі нові та нові набори, адже кількість комбінацій із 20 моделей, практично невичерпна. Мінімальний набір складається з 4 іграшок і стоив 4 руб. 80 коп., випускалися також набори із 7 іграшок за ціною 7руб. 90 коп. з восьми моделей (19 іграшок) за ціною 8руб. 75 коп. Апофеозом наборів стала велика пінопластова коробка за 24 рублі, у якій були зібрані всі 19 моделей і 12 солдатиків, (в вихідних даних на коробці означає як 31 іграшка
На жаль, просто бракує фінансів, щоб об'явити непотрібне, і цей величезний набір військової техніки та солдатиків пробіл у моїй колекції. Є тільки Т-34 і СУ-76

Стан: Новий
Колір:
  • Різнокольоровий
Продавець
user838628
user838628
Запоріжжя
Був