Всі категорії
Додати товар

Александр кушнер веселая прогулка станикова раритет

700 грн

розпродаж до 23 Вер.

483 грн
Опис

Виробник: Азбука
Вік: Від 3-5 років
Тип книг: Художні

Олександр Кушнер Весела прогулянка
Автор: Кушнер Олександр Семенович
Художник: Станікова Олена
Редактор: Євстратова Олександра
Видавництво: Азбука, 2013 р.
Серія: 44 веселих вірші
Докладніше:  Сторінк: 48
Розміри: 262x200x10 мм

Анотація до книги "Весела прогулянка":
Дорослих і дітей, які вирушать у подорож сторінками цієї книги, чекають Дуже Весела Прогулянка! Цей рік — ювілейний для чудового петербурзького поета Олександра Кушнера. Але, звертаючись до дитини, поет із легкістю викидає вантаж прожитих років, перетворюючись на дуже симпатичного хлопчика. З прямотою та довірою розповідає герой Кушнера про події свого життя: іноді смішних, іноді сумних, але завжди цікавих. Він тягнеться до доброго та справедливості, щиро любить своїх близьких, своє прекрасне місто й не соромиться свою любов показати.

Якщо неashy — це перша дитяча книжка Олександра Семеновича Кушнера, що вийшла за останні два із зайвою лінією десятиліття. За складом нинішня «Весела прогулянка» повторює однойменну книжку обраних віршів поета, опубліковану в ліньнградській «Дитковій літературі» ще 1984 року. І скажімо велике спасибі «Азбуці» за це довгоочікуване перевидання!
Олександр Кушнер давно і міцно увійшов у нашу свідомість як видатний лірик і тонкий дослідник російського тексту. А в 70-ті роки він заявив про себе і як своєрідний дитячий поет. У ту епоху в Кушнера одна за одною виходили книги для дітей — «Завічне бажання», «Велосипед», «Велика новина», «Як живете?», «Весела прогулянка»...
Загалом сімдесяті-вісімдесяті роки були часом розквіту російської дитячої поезії. У ній, як і раніше, «дозволялося» робити трохи більше, ніж у дорослій. До неї, як і раніше, була прикута увага влади, що зрозуміла, що треба петати «своїх» письменників, але «пістовалося» зовсім інше: і в дитячій літературі поряд із бездарним офіціозомXELE, розвивалася і доставляє величезне задоволення маленьким і дорослим читачам справжня поезія, що руйнує ідеологічні рамки та заборони.
Кушнеру відразу вдалося те, що далеко не завжди вдається дорослим поетам, що стирають вірші для дітей: він умів перетворюватися на свого героя. Зверніть увагу: його герой тактичний, делікатний, він любить своє місто, він цілком природно тягнеться до дорослого життя, порівнює її і свою, шукає будь-які прояви добра і справедливості. Є в характері цього героя й ще одна риса: він щиро любить — а отже, шкодує — своїх близьких та друзів і зовсім не соромиться свою любов показати. Зайве говорити про те, з яким блиском, з якою неповторною кучеревською інтонацією написані всі ці вірші, — тут і доросла, і дошкільна чи Кушнера повністю рівноцінні.
У вірші «Велика новина» малюк вперше дізнається, що земля кругла. Зізнатися, я дуже заздрю цьому малюкові. Іноді хочеться дізнаватися те, що для всіх давним-давно ясно та зрозуміло. І я дуже сподіваюся, що завжди з'являтимуться читачі, які будуть вперше читати дитячі вірші Олександра Кушнера. Ми-то знаємо, як вони гарні, — дізнавайтеся і ви!

Чудові вірші, що перечитують із великим задоволенням. Художнє оформлення чудове, з добрим гумором, зрозуміле дітям і дуже поєднується зі словами. Моя дитина любить розглядати ці малюнки. Усім спасибі.
Рідка книга, наклад давно розпроданий.

Стан: Новий
Колір:
  • Різнокольоровий
Категорії:

Схожі товари