Історія спецій - це історія людства, точніше - людських відносин.
Кулінарні звички не можна змінити у письмовому порядку; неможливо та
зберегти їх за чиєму б то було бажання. Ці зміни відбуваються випадково
— зокрема, унаслідок асиміляції. Упродовж усієї історії людства
спеції були привабливими та бажаними, грали важливу роль у приготуванні та
вживання харчових продуктів. Через це відстежуючи використання спецій
у межах різних культур на різних континентах у різні історичні
моменти, ми можемо досить точно оцінити характер і ступінь такий
асиміляції. Іноді використання одних і тих самих спецій об'єднує в одну
загальну харчову культуру людей, які в іншому мають мало спільного. У нашій
Книга багато історій. І всі вони, пов'язані однією темою — спеції — перетворюють
нашу загальну історію в один ароматний пряний, іноді гострий, іноді чарівний
смак. У книзі ви знайдете й застосування різних спецій, і рецепти з ними.