Всі категорії
Додати товар

Грушевський михайло 🌻📚 історія української літератури у 3 томах лот з трьох томів...

369 грн
Опис

Славнозвісне видання Михайла Грушевського "ІСТОРІЯ УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ" у 6 томах, 9 книгах. Упоряд. В. О. Яременко; Приміт. С. К. Росовецького. — К: Либідь, 1993. — 285 с. («Літературні пам ятки України»).
Академік M. С. Грушевський — автор «Історії України-Руси» — був одночасно і видатним дослідником історії української літератури. За життя він видав п'ять томів «Історії української літератури», шостий зберігся в рукописі.
📖 Книги стандартного формату, в твердій вініловій політурці з відбитком.
В наявності перші три томи.
Грушевський M. C. Історія української літератури: В 6 т. 9 кн. Т. 3 / Упоряд. В. О. Яременко; Приміт. С. К. Росовецького. — К: Либідь, 1993. — 285 с. («Літературні пам ятки України») Академік M. С. Грушевський — автор «Історії України-Руси» — був одночасно і видатним дослідником історії української літератури. За життя він видав п'ять томів «Історії української літератури», шостий зберігся в рукописі.
📚Перший том обіймає історію найдавнішого фольклору. Величезний фактичний матеріал, глибина аналізу явищ літературного процесу — усе це дає змогу оцінити працю вченого як видатну пам'ятку української науки, а також як прекрасний посібник для студентів-філологів, які вивчають історію літератури та культури українського народу.
📚В іншому томі висвітлюється Історія красного письменства українського середньовіччя — періоду Київської Русі. М. Грушевський тут аргументовано доводити, що українська література XI—XIII ст. є українською і що саме з української традиції зародилися література та культура білоруського і російського народів. Читач довідається про освіту і школу в Київській Русі; детально розглянуто агіографічні твори цієї доби, паломницьку та історичну літературу, зокрема «Слово о законі і благодаті» Іларіона Київського. «Повість временних літ», «Слово о полку Ігоревім».
📚Третій том обіймає історії книжної словесності та оригінального письменства XII — XIII ст. Вміщено, зокрема, дружинні повісті про Ізяслава, про погром Києва 1169 р., про вбивство князя Ігоря та ін. Окремі розділи присвячені розглядові релігійної літератури цієї доби (Клим Смолятич, Кирило Туровський, анонімні автори). Проаналізовано історію створення та зміст «Галицько-Волинського літопису», «Слова о погибелі Руської землі», «Моління Данила» тощо. Для студентів філологічних факультетів вузів і всіх, хто цікавиться вітчизняною культурою, джерелами духовності українського народу.
Стан гарний, без дефектів і втрат.
❗📚 Ціну вказано за 3 книги, продаються одним лотом.

Стан: Дуже хороший
Колір:
  • Чорний
  • Білий
Розмір:
  • Onesize

Схожі товари