У посібнику розкрито сутність організації процесу обслуговування в закладах
ресторанного господарства різних типів і класів та дана характеристика
матеріально-технічної бази як необхідної її передумови. Висвітлені основні
правила подавання страв і напоїв, культури їх споживання. Охарактеризовані
методи і форми обслуговування споживачів, які використовуються в закладах
ресторанного господарства як повсякденно, так і при проведенні бенкетів та
прийомів, здійсненні кейтерінгового обслуговування, створенні умов для розваг
і відпочинку. Матеріал, поданий з урахуванням вимог сучасного ресторанного
бізнесу, дозволяє успішно засвоїти курс організації обслуговування в закладах
ресторанного господарства. Для студентів вищих навчальних закладів, коледжів,
керівників і працівників ресторанного господарства.