Всі категорії
Додати товар

Жзл. рерих. автори: п.ф. беліків, в.п.нева.

159 грн
Опис

Тематика: Біографії і мемуари

ЖЗЛ. Рерих. Автори: П.Ф. Беліків, В.П.нева.
Через «Молоду гвардію»,amel, 1972 р. Формат 84х108/32, мова російська, 256 стор. з ілюстраціями, палітурка тверда. Книга в гарному стані.
Про Ніколая Костянтинове Рерихе є багата література. Про нього писали В. Стассов, І. Грабар, К. Юон, Олександр Бенуа, Леонід Андреев, С. Ернест, Рабіндранат Тагор, С. Райхакришан, А. Халдар, Б. Конлан і багато інших художників, письменників, вчені, громадські діячі. Книги та статті про Реріху виходили в революційній Росії та Радянському Союзі, у країнах Європи, Азії, Америки. Не впадаючи в перебільшення, можна говорити про наявність "рерихани", що містить різноманітний матеріал про життя і творчість цього чудового художника та видатної людини.
Однак у міру знайомства з наявною літератури перед читачем виникає ціла плеяда Рерихів, яких часом важко зв'язати з однією конкретною особистістю. Завдяки суб'єктивному поясненню розрізнених біографічних подробиць навколо імені російського художника накопичилася багато сенсаційних вигадок, таємничих півнамеків і найвідблискуваніших легенд. Можливо, сталося це тому, що різнобічна культурна та наукова діяльність Нікола Костовича протекала в десятках країн, його величезна художня спадщина, що налічує майже сім тисяч творів, розкидане в усьому світі, а велика частина архівних матеріалів, зокрема й автобіографічних "Лістів щоденника".

Стан: Ідеальний
Колір:
  • Різнокольоровий
Категорії: