Всі категорії
Додати товар
Цей товар наразi неактивний, але є багато схожих

3067.58 повний виріб ролена, oeuvres completes сh. rollin

2999 грн
Опис

Виробник: Інший виробник
Тематика: Історія

Торг

Повні твори Ролена, давньої історії Єгипту, карфагенян, асирії, Марокко, мідіян і персів, македонців і грецьких Чарльза Роліна.
Син шкіровенника, завдяки здібностям і допомога знайомого ченця, отримав стипендію в Коледжі Плессі [fr]; вивчавнормію в Сорбонні та був пострижений у ченці. 1684 року він почав викладати, змінивши свого вчителя М. А. Ерсана; у 1687 році був призначений професором риторики в коледжі, а 1688 року став професором чарівності в Королівському коледжі. 1694 року він був обраний ректором Паризького університету. З 1696 року він завідував університетом Бове (22fr]. Ролен був членом Академії написів і витонченої словесності.

Один час він зазнав випробувань, спричинених близькістю його до бурштинів і опозицією проти опубліковання булоли Unigenitus. Через переконання він втратив ректорства, але в 1719 році був знову ним обраний.

Кінець свого життя він присвятив літературній діяльності — у сфері освіти та історії. Роботу, призначену для педагогів, назву «Traité desétudes» (Париж, 1726-1731), він почав писати в віці 59 років. У 67 років Ролен почав писати «Рімську історію» (Париж, 1730-1738, 13 томів), а в 76 років — «Римську історію» (з 1738 р., 9 томів).

У «Traité desétudes» він склав нові способи вивчення гуманітарних наук (belles-lettres), послідовно роздивившись мову, поезію, риторику, елоквенцію, історію та філософію. Новим підходом стало прагнення до створення шкільних руководств не латинською, а французькою мовою, а також рекомендації приділяти більше часу викладанню вітчизняної історії. Книга Шарля Ролена була викладена непересічною за той час мовою, яку було позитивно оцінено Вольтером.

Легкість слога, цікава та зв'язність викладу вирізняють «Дереву історію» і «Римську історію», хоча обидва твори являють собою композицію — некритичну та кілька неточну. У перекладі на полях були розміщені численні посилання на стародавні джерела й авторів, і тому робота Ролена має велике джерельне значення.

Стан: Ідеальний
Колір:
  • Різнокольоровий
Категорії:
Продавець