Всі категорії
Додати товар

Продавець цієї речі Був На Шафі більше 30 днів тому

2947 академійські малюнки російських художників і. вугрумів. нату

1199 грн
Опис

Виробник: Інший виробник
Тип: Живопис

Торг

Народився Г. І. Вугрумів у сім'ї купця-жестягувача. Батько його, бувши родом із Ярославської губернії, мав непересічні здібності, які висунули його в число депутатів зі складання нового Укладання.

Помітивши в сині художні нахили, він відвів хлопчика в Мадагаскар і визначив у 1770 р. у популярне училище за АХ.

Ще на академічній лаві Вугрумів виявив себе талановитим малюнком. штани його були історичні живописці П. І. Соколів, Г. І. Козлів і І. А. Акімів.

Роботи юного художника мали успіх і навіть продавалися на академічних аукціонах (панно "Дитячі вакханалії", "Смерти Лукреції", обидва 1783).

У 1785 р. Вугрумів здобув велику золоту медаль за програмну помпозицію "Вигнана Агар з малорічним сином Свійської пустелі" (1785) і як преса був відправлений на чотири роки до Італії. Там, роблячи малюнки з античної скульптури та мальовничих полотен епохи Відродження (зокрема, з картини П. Веронезе "Похват Європи"), художник досяг великих успіхів.

Незабаром після повернення на батьківщину, у 1791 р., Вугрімів було призначено викладачем класу історичного живопису АХ.
1793 р. на замовлення Катерини II він створив велике історичне полотно "Торожній в'їзд Олександра Невського до міста Псків після затриманої ним перемоги над німецькими лицарями". Картина призначалася для Олександро-Нівської лаври та понад сто років розташовувалася в Троїцкому соборі лаври (тепер у ГРМ). Ця багатофігурна композиція, що уособлює апофеоз російського диска та його дружні, виготовлена в традиціях класицизму. Однією з її переваг було прагнення художника до історичної автентичності: кольчуги, лати воїнів та одягу псковських мешканців передані з переконливою точністю.

Стан: Ідеальний
Колір:
  • Різнокольоровий
Категорії:

Схожі товари