Всі категорії
Додати товар

Феофан прокопович.філософські твори в трьох томах. київ. наукова

1111 грн
Опис

Виробник: Інший виробник
Тематика: Суспільство і філософія

Феофан Прокопович.Філософські твори в трьох томах.
Київ. Наукова думка. 1979-81р.
Палiтурка / переплет: тверда, в суперобкладинці., Звичайний формат.
Тритомник творів Феофана Прокоповича - визначного мислителя кінця 17 - початку 18 ст. - є вперше здійсненим перекладом з латинської мови його філософської спадщини.
До зібрання увійшли курси лекцій, які були прочитані у Києво-Могилянській академії протягом 1705-1709рр. та інші твори.
У першому томі
надруковано `Риторику` Ф.Прокоповича та його виписки різних висловлювань видатних (в основному античних) авторів - `Різні сентенції`. У цих працях відображені прогресивні, суспільно-політичні, естетичні та літературознавчі погляди мислителя, його непересічна обізнаність з античною та середньовічною літературою, а також з ідеями відродження й реформації.
У другому томі
містяться `Логіка`, `Натурфілософія, або фізика`, `Етика`. В цих творах поряд із значними елементами схоластики відображено прагнення автора відмежувати філософію від теології, зблизити її з природознавством.
У третьому томі
друкуються `Математика` - частина курсу натурфілософії, історичні праці, епістолярна спадщина, вірші, `Життєпис Прокоповича`, складений у 18 столітті, витяг з опису бібліотеки вченого, список його праць.
Видання ілюструється маловідомими портретами Прокоповича та інших діячів культури 16-18 ст., факсиміле рукописів і зразків стародруків.
Тираж 10000 екз.

Стан: Ідеальний
Колір:
  • Різнокольоровий
Категорії:

Схожі товари