Всі категорії
Додати товар

Шаян володимир петрович віра предків наших. гамільтон, канада: об

1331 грн
Опис

Виробник: Інший виробник
Тематика: Суспільство і філософія

Шаян Володимир Петрович
Віра Предків Наших.
Гамільтон, Канада: Об’єднання Української Рідної Віри, 1987. Луцьк 2000 – Т.1. – 904 с.Портрет.

Палiтурка тверда, енциклопедичний формат.

«Ві́ра Пре́дків На́ших» — праця українського вченого-санскритолога й філософа Володимира Шаяна (1908–1974) — засновника неоязичницкого «Ордена Лицарів Бога-Сонця» (у діаспорі) та одного з лідерів Руху за відродження української рідної національної віри.
Збірник праць Володимира Шаяна, написаних і виданих у різний час окремими книжками.
До книги ввійшли найважливіші статті, дослідження, наукові розвідки, медитації з питань давньоукраїнської міфології, яку Шаян аналізує й трактує в тісному зв'язку з давньоукраїнською історією, філософією та ментальністю. Зокрема, подається ґрунтовний науковий аналіз «Велесової книги»; філософічне й історичне осмислення образів Перуна, Сварога, Дажбога, Світовида, Триглава та інших богів стародавньої української віри; досліджує автор і постать царя Дарія як орія, тобто — стародавнього українця; в контексті народного предковічного світогляду розглядається творчість Г. Сковороди, Т. Шевченка, І. Франка та Лесі Українки.

ПЕРЕДМОВА
Об'єднання Українців Рідної Віри, що видає в Гамільтоні, Онтаріо, Канада журнал "Українське Відродження" і в ньому завжди друкує праці сл. п. Професора Володимира Шаяна, постановило видати деякі його важливіші твори в одній книзі під назвою "ВІРА ПРЕДКІВ НАШИХ", щоб зберегти їх для історії нашої культури.
Така назва виправдовується тим, що хоч в деяких творах є суцільний виклад Віри наших Предків, а в інших тільки деякі її елементи, то всі вони разом творять одну неподільну цілість.
Професор Володимир Шаян був дуже кольоритною індивідуальністю: санскритолог, філософ, поет, автор наукових і багатьох публіцистичних розвідок.

Стан Відмінний.

Стан: Ідеальний
Колір:
  • Різнокольоровий
Категорії:

Схожі товари