Всі категорії
Додати товар

Хіппі у львові. альманах. трьох томах. автограф. львів тріада плю

6001 грн
Опис

Виробник: Інший виробник
Тематика: Мистецтво і культура

Хіппі у Львові. Альманах.
ТРЬОХ томах.
АВТОГРАФ.
Львів Тріада плюс 2011-2015 рр. 407+520 + 544 сс., іл.
Випуски .1, 2 і 3.
Мяка звичайний формат 200х145 мм..
наклад 1000 пр.
Хіппі у Львові літературно-художній альманах, виходить у Львові, публікує мемуари, статті, художні твори на теми руху хіппі
Редакційна колегія: Іван Банах (упорядник, редактор), Алік Олісевич (фоторедактор), Дмитро Казік» Кузовкін (художник-ілюстратор). Консультант Ілько Лемко.

Перший номер вийшов у вересні 2011 у видавництві Тріада плюс, до нього увійшли тексти, репродукції художніх робіт колишніх учасників руху Дема, Олени Бурдаш, Ілька Лемка, Олександра Фещука, Вишні (Володимира Вишневського), Волдмура, Олександра Лобачова (1953-;2011), Аліка Олісевича, Валерії Славникової, Звёздного (Валерія Султанова), Джубокса, Яна Метелика (Івана Ляшкевича; 1961-2010), Ігоря Яворницького, також близьких до нього Олександра Аксініна, Дмитра ;Казіка Кузовкіна, Ігоря Мерзи, Юрія Перетятка, Марини Курсанової; творчість багатьох із них маловідома або й невідома широкому загалові. Окрім львів'ян, опубліковано твори мемуарного характеру колишніх учасників руху Олександра Іванова (Москва) і Валерія Йоксі Пронкіна (Таллінн), дослідження історика Вільяма Ріша з університету Джорджії (США).

Другий випуск альманаху вийшов наприкінці жовтня 2012 також у видавництві Тріада плюс. До авторів долучилися львів'яни, в т.ч., колишні Сем Янішевський, Микола Морозовський, Наталя Шинкарук, Бірман (Андрій Грицько), Сергій Орловський, Іван Лучук, Антон Бриних (Рівне;Львів), художники Ігор Біликівський, Юрій Кох, скульптор Василь Бабій, музикант Калич, також Андрій Курков, Кость Москалець, Чарлі Пензель (Ужгород), Дайва Ґриґеліте (Вільнюс), Любава Малишева (проживає в Бергені). Презентація відбулася в Арт-галереї ОМ.

Третй випуск альманаху вийшов 2015 р 544с. іл.
Видавництво Апріорі
Палітурка м'яка, матова.
Львів завжди був і залишається не лише історичним центром України і Галичини, але й передовим містом у втіленні новітніх ідей, молодіжних рухів. Одним із таких молодіжних рухів були "хіппі". Слово "хіпар" у 70-их було об'ємним і наповненим вітром змін: перш за все , воно означало "вільна людина". Вільна від стереотипів, від осоружних обов'язків, від стандартних стосунків та прогнозовано-запрограмованого майбутнього. Ці люди слухали іншу музику, читали іншу літературу, поводилися по-іншому, розпоряджалися своїм часом так, як вважали за потрібне. Вони створювали інакший живопис, писали інакшу поезію, грали інакшу музику... Спогади про рух хіппі у Львові укладаються вже у третій альманах, а ще ж окремо в серії "Хіппі у Львові" вийшли історичні нариси, і збірки есеїв, і прозові твори. Нехай цей потік не вичерпується..

Стан добрий

Стан: Ідеальний
Колір:
  • Різнокольоровий
Категорії:

Схожі товари