Всі категорії
Додати товар

Смолич ю. прекрасні катастрофи. київ молодь, 1956. – 444 с. : іл.

271 грн
Опис

Виробник: Інший виробник
Тематика: Художня література

Смолич Ю.
Прекрасні катастрофи.
Київ Молодь, 1956. – 444 с. : іл.
(Бібліотека пригод та наукової фантастики).
наук.-фантаст. романи
мал. О. Довгаля.
Формат: 20,7 х 14 х 3,3 см.
Оправа: Тверда .
“Прекрасні катастрофи” нагадують і “Острів доктора Моро” Герберта Уеллса, і твори радянського фантаста Олександра Бєляєва. У 1956-у році у видавництві “Молодь” в серії “Бібліотека пригод та наукової фантастики”вийшла книжка Смолича проілюстрована українським художником Олександром Довгалем. Відвідувачі Бібліотеки українського мистецтва вже знайомі з творами цього графіка – зокрема, йому належать ілюстрації до українського видання Голови професора Доуеля.

“Прекрасні катастрофи” Юрія Смолича художник уявив та візуалізував дуже детально. На ілюстраціях можна побачити і жаб`ячі ноги з прикріпленими до них електродами, і процес оживлення трупів, і людське око в скляній баночці. Образи динамічні, а персонажі набувають реальності на цих численних майстерно виконаних малюнках. Більше 30 ілюстрацій, створених Олександром Довгалем, надихають на прочитання фантастичної трилогії, яка й досі не втратила актуальності.

В науково-фантастичному романі Господарство доктора Гальванеску недолюдок-лікар хірургічними операціями і біологічними втручаннями перетворює нормальних людей на роботів, але події розвиваються так, що сам Гальванеску став об`єктом наукового експерименту. У другому Що було потім та третьому Ще одна прекрасна катастрофа романах події розгортаються ще з більшою інтригуючою силою, хоча дещо й в інших площинах.
Стан: добрий.

Стан: Ідеальний
Колір:
  • Різнокольоровий
Категорії:

Схожі товари